Dre Hazes laat baby Dreetje slapen met pitbull

Dre Hazes laat baby Dreetje slapen met pitbull

Huisdieren en kinderen: een combinatie waar je een hoop van kan vinden. Zo zijn er moeders die er niet aan moeten denken om een hond of kat in de búúrt van haar nageslacht te laten, terwijl andere moeders ze als extra broertjes of zusjes zijnde op laten groeien.

Dre Hazes Junior en zijn vriendin Monique, die in oktober ouders werden van een zoontje, hebben hier een duidelijke mening over. Hun honden mogen dichtbij de baby komen. Zo dichtbij zelfs, dat ze met hun hoofdje op het kleine babylichaampje aan het slapen zijn.

Monique schrijft: “Eén van mijn korte termijn-wensen was dat mijn meisje (de hond, red.) van bijna dertien onze zoon zou leren kennen en dat heeft ze maar mooi gered. Zij was jarenlang mijn enige kind, onvoorwaardelijke liefde en nu is daar een nieuw houden van bijgekomen. Het is zo fijn om dit nog met mijn oude meisje te kunnen delen.” Bij de lieve tekst een foto van een oude hondenkop op een piepjong babylijfje. Een aandoenlijk gezicht!


Bron afbeelding

Maar ook vrij gevaarlijk, vindt hondenexpert Joke Sauerbreij. En niet alleen omdat de hond een pitbull is, dat bekend staat als agressief hondenras. “Een hond - hoe lief ook - kan door het veranderende leven met een baby (nieuwe geurtjes, ouders die anders reageren) uit balans raken en anders gaan reageren dan verwacht werd. Meestal gaat dit nog wel goed als het baasje in de buurt is, maar als die weg loopt, kan een hond zeer onvoorspelbaar reageren.”

Dre en Monique laten hun honden ook wel eens bij hun in bed slapen, ook als de baby erbij ligt. “Heel lief, maar doe maar niet.” zegt Joke, “Het blijft een dier en die kan altijd dominant gedrag vertonen naar het kind toe.”

Onduidelijk is of het stel de baby ook wel eens alleen laat met de honden.

Zou jij dat doen, je hond zo dichtbij de baby laten komen?

Bron HLN.be

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden