Dorst tijdens de zwangerschap: zo zit dat dus!

Dorst tijdens de zwangerschap: zo zit dat dus!

Krijg je niet genoeg van water? Dorst is eigenlijk een van de eerste tekenen van zwangerschap. Vrouwen ervaren meer dorst tijdens de zwangerschap, omdat je lichaam gewoonweg extra vocht nodig heeft omdat het de ontwikkeling van de baby ondersteunt. Dus het is belangrijk om gehydrateerd te blijven.

Is het normaal om dorst te hebben tijdens de zwangerschap?

Het is volkomen normaal om extra veel dorst te hebben tijdens de zwangerschap, zelfs tijdens het eerste trimester, zeggen experts. Rond de tijd dat andere vroege symptomen van zwangerschap zichtbaar worden, gaat er vaak een verhoogde dorst mee gepaard. Hoewel veel van de andere zwangerschapssymptomen in het eerste trimester na verloop van tijd kunnen verminderen, zal de dorst tijdens de zwangerschap waarschijnlijk blijven hangen en zelfs toenemen naarmate de weken verstrijken. Heb je echt de hele dag dorst en kan je niet stoppen met drinken? Vraag gerust je arts om hulp!

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor heftige dorst. Naast het feit dat je een klein mensje in je buik groeit en dus eigenlijk voor twee drinkt, zijn er nog andere oorzaken.

Cruciaal belang

Het is van cruciaal belang dat je tijdens de zwangerschap gehydrateerd blijft. Zwangere vrouwen worden zelfs aangemoedigd om 8 tot 10 glazen water per dag te drinken. Als je niet genoeg drinkt, loop je het risico uitgedroogd te raken, wat kan leiden tot complicaties zoals laag vruchtwater, onvoldoende productie van moedermelk en zelfs vroegtijdige bevalling.

Uitdroging

Waaraan merk je uitdroging?

  • Donkere, sterk ruikende urine
  • Constipatie
  • Duizeligheid
  • Samentrekkingen van de baarmoeder
  • Flauwvallen

Kortom, water drinken is goed voor je en zeker als je zwanger bent! Houd de vuistregel van 8 tot 10 glazen per dag aan en heb je ergens vragen over of weet je het even niet meer? Vraag dan hulp aan je arts, die kan jou zo goed mogelijk helpen.

Heb/had jij last van overmatige dorst tijdens je zwangerschap?

Lees ook

BabyBytes encylopedie: uitdroging
BabyBytes encyclopedie: melkproductie

Bron: thebump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50