Dorien (29): “Ik beviel binnen twee uur van mijn eerste kind”. 

Dorien (29): “Ik beviel binnen twee uur van mijn eerste kind”. 

Het kan, een snelle bevalling van je eerste kindje. Dorien weet er alles van. “Zelfs de gynaecoloog kwam te laat”.

Vliezen braken

“Ik was gewoon thuis toen om 17:00 opeens mijn vliezen braken. Tegen 18:00 kwam ik aan in het ziekenhuis en om 19.55 lag mijn kindje al op mijn buik. Zelfs de gynaecoloog kwam te laat. Twee vroedvrouwen stonden mij bij bij de bevalling. Volledig natuurlijk, zonder enige verdoving want daar was geen tijd meer voor”.

Ontsluiting

“Ik kwam aan en had al 5 cm ontsluiting. De weeën waren op dat moment nog draaglijk maar volgden elkaar supersnel op. Ik kreeg amper tijd om bij te komen. Binnen een half uur ging ik van zes naar tien cm ontsluiting en moest ik persen”. 

Lees hier meer bevallingsverhalen...

Laat het ophouden

“De vroedvrouwen geloofden hun ogen niet. De gynaecoloog werd onmiddellijk gebeld maar die kwam te laat. De weeën waren heel hevig en heel snel na elkaar, ik dacht: ‘Laat dit maar snel ophouden’. En dat gebeurde exact zoals ik het had gepland had in mijn hoofd”. 

Druk op mijn bekken

“‘Oh mijn god, als dit bevallen is, laat het dan maar supersnel voorbij gaan!’, dacht ik. Kort maar heel pittig. Na elke wee verloor ik veel vruchtwater en zakte de baby telkens. Binnen een half uur voelde ik een druk op mijn bekken. Maar nog niet het gevoel dat ik naar de grote wc moest”. 

Speedy gonzalez

“De vroedvrouw controleerde mijn ontsluiting en geloofde haar ogen niet. Ik kon beginnen met persen. En na een intens kwartier persen lag ze al op mijn buik. De gynaecoloog kwam binnen om de placenta te halen en de scheuring te hechten. Hij had zijn fiets helm nog op zijn hoofd! Achteraf kreeg ik de bijnaam van speedy gonzales op de afdeling. De baby is gezond maar had wel 24 uur last van slijmpjes door inademing van het vruchtwater door de supersnelle bevalling”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


  • ForeverMom

    Bij mij ging het met zo. Het was mijn 2e kind maar mijn eerste vaginale bevalling. 04.30 kwamen we in het ziekenhuis. 3 cm ontsluiting. 05.30 had ik 4cm ontsluiting. De weeën volgden zich non stop op. Om 06.00 had ik persdrang. Kon niet zei de vk, ik had maar 4cm. Toch maar even toucheren. Ik was volledig ontsloten. Niks lag klaar. Geen materialen, geen verwarmd bedje. Ik moest even mijn persdrang weg puffen, maar om 06.10 mocht ik actief mee persen. En 9 minuten later is mijn dochter geboren. Als sterren kijker ook nog. Er moest eigenlijk een gynaecoloog bij zijn Ivm mijn eerdere keizersnede. Nou dat heeft hij niet gered.

    Ik heb wel erg veel naweeën gehad. En mijn dochter was een aantal dagen flink misselijk.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50