Dit zijn de meest gelukkige levensjaren volgens 50-plussers. Zit jij er middenin?

Dit zijn de meest gelukkige levensjaren volgens 50-plussers. Zit jij er middenin?

Ben jij tussen de 30 en 34 jaar? Dit kunnen wel eens de beste jaren van je leven zijn. Uit onderzoek van de Spaanse Begoña Álvarez, van de Universiteit van Vigo, blijkt dat vijftigplussers dit omschreven als hun mooiste levensjaren. 

Positief

Voor de studie verzamelde Álvarez de gegevens van mensen boven de vijftig uit dertien Europese landen, waaronder Nederland, Griekenland, Italië, Frankrijk en Spanje. Bijna 27.000 ondervraagde vijftigplussers kijken het meest positief terug op de periode tussen hun dertigste en vierendertigste levensjaar.

Partner en gezin

Dit heeft voornamelijk te maken met de levensgebeurtenissen die veel mensen in die jaren meemaken in hun leven. De onderzoekster noemt daarbij het samenwonen met een partner en het stichten van een gezin.

Ongelukkig

Opvallend is overigens dat de deelnemers aan het onderzoek het minst positief terugkijken op de levensfase van 10 tot 14 jaar. Een kleine groep zeventigplussers gaf tevens aan dat zij niet in de meest gelukkige fase van hun leven zitten.

Ervaar jij het stichten van een gezin als meest gelukkige periode in je leven?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50