Dit zijn de babykamer trends van deze lente!

Dit zijn de babykamer trends van deze lente!

Druk bezig met de voorbereidingen van de babykamer? Hoe je het in wil richten is natuurlijk helemaal aan jou, maar mocht je wat inspiratie op willen doen dan lees je hier alvast de trends voor dit seizoen.

Genderneutraal

De babykamer wordt anno 2019 eigenlijk vooral genderneutraal ingericht. Roze en blauw zijn passé. De babykamer kan voor zowel jongens als meisjes.

Hout

Ook dit seizoen is hout een populaire keuze in de babykamer. Eigenlijk alle meubels, zoals het ledikantje, de commode en een eventuele kledingkast kunnen van hout.

Kelim

Onmisbaar in de babykamer is dit seizoen een mooie kelim. De kelim is een veelal Oosterse geweven tapijt zonder pool met ingewikkelde of geometrische patronen. Het is een echte eyecatcher in de babykamer.

Riet

Naast hout zien we ook veel riet in de babykamer terugkomen. Een heerlijke rieten stoel voor de nachtvoeding, een leuke rieten poef of een rieten lamp.

Planten

Om het geheel een botanical touch te geven, kunnen er allerlei soorten planten in de babykamer gezet worden. Kies bijvoorbeeld voor een hippe bananenplant, een mooie monstera of een hangplant.

Beeld: BabyBytes Pinterest

Heb jij nog tips voor een hippe babykamer?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Mama-van-meisje

  Prachtig! Maar mommy s to be. Een baby word net zo blij, zo niet blijer van een ikea kamer of bij elkaar geraapt zootje van gedoneerde spullen. Er zijn namelijk maar weinig kinderen met een aangeboren fashion sense. Ik had maar 1 tip aan moeten nemen en dat is geen babykamer. Mijn dochter heeft nooit op de babykamer geslapen en heeft er maar 1x in bad gezeten en verschonen deed ik ook nooit op de babykamer. Dus in mijn geval had ik nooit een babykamer moeten aanschaffen. Mocht er ooit een nr 2 komen dan komt er ook zeker geen babykamer

 • Nog-even!

  Dit zijn geen babykamers. Dit zijn woonkamers met een babybedje erin... Misschien eerst eens verdiepen in wat een kind is en waar de behoeftes liggen ipv gestileerde kamertjes voor een tijdschrift bedenken??

  De giftige planten (ficus lyrata) naast de bedjes, zeggen genoeg

  Ook de genoemde monstera is giftg.... Even research doen voor je adviezen geeft, Laura!!

 • MamaJL

  Onze babykamer is vooral praktisch. Ik denk niet dat een baby zich al zo erg bewust is van de wereld om zich heen. Dat genderneutrale vind ik dus wel een hele praktische tip. Ik ben blij dat ik niet drie keer een nieuwe kamer in heb moeten richten.

 • Nog-even!

  Een neutrale kamer kan óók aantrekkelijk zijn voor een baby! Denk aan duidelijke figuurtjes met kleuren om naar te kunnen kijken... Daar wordt een baby blij van!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50