Dit staat er in de strengste abortuswet van Amerika

Dit staat er in de strengste abortuswet van Amerika

In de Amerikaanse staat Alabama heeft de Senaat een wet aangenomen waarin nagenoeg alle abortussen verboden worden. Dit is de strengste abortuswet in de Verenigde Staten, er wordt geen uitzondering gemaakt voor vrouwen die zijn verkracht of het slachtoffer zijn van incest.

Gevangenisstraf

Alleen wanneer de gezondheid van een vrouw ernstig in gevaar is, mag er abortus uitgevoerd worden. Op alle andere gevallen staat een gevangenisstraf van 10 tot 99 jaar voor het medisch personeel, meldt NOS. De vrouw zelf is niet strafbaar.

Goedkeuren

De gouverneur van de conservatieve staat moet de wet nog wel goedkeuren. Als ze dat doet wordt de wet over zes maanden van kracht. Dit jaar zijn er al in meer dan tien Amerikaanse staten strengere abortuswetten geïntroduceerd. In vier gevallen heeft de gouverneur ook een handtekening gezet onder de wet.

Hartslag

In die wetten staat dat er geen abortus mag worden uitgevoerd als er een hartslag bij de embryo kan worden gemeten. Dat is over het algemeen na zes weken zwangerschap. Tegenstanders van de wet zeggen dat in veel gevallen vrouwen dan nog niet eens weten dat ze zwanger zijn.

Wat vind jij van deze strenge abortuswet?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50