Dit moest ik allemaal kopen in de kraamweek

Dit moest ik allemaal kopen in de kraamweek

In de kraamweek komt er veel op je af, lichamelijk herstellen van de bevalling, een baby om voor te zorgen en het op gang krijgen van de borstvoeding. Zonder kraamzorg had ik het nooit gered. Ik had de complete babyuitzet in huis, maar toch waren er een aantal dingen die ik (lees: vriendlief) moest kopen in de kraamweek.

Borstkolf

Dit is het eerste dat aangeschaft werd. Gelijk een duur grapje, maar wel erg nuttig. Ten eerste om de melkproductie op gang te laten komen. Mijn baby zoog de eerste dagen niet hard genoeg om dit zelf te doen. Ten tweede heb je de kolf later vaak nodig om melk te kolven als je weggaat.

Vitamine K en D

Het wordt aangeraden om de baby meteen vanaf de geboorte vitamine K en D te geven. Vitamine K wordt alleen de eerste drie maanden gegeven en vitamine D tot vier jaar. Wij hadden dit nog niet in huis. Dit is gewoon te koop bij de drogist.

Babynestje

Van tevoren totaal niet aan gedacht om te kopen maar gelijk aangeschaft in de kraamweek. Eigenlijk lag de baby hier de eerste maand altijd in. Bijvoorbeeld naast ons op de bank of soms sliep ze er zelfs in tussen ons op bed.

Spuitje voor vingervoeden

Een tip van de kraamhulp. Heeft de baby de zuigtechniek nog niet helemaal onder controle? Dan kun je hem helpen door te gaan vingervoeden. Je laat hem dan aan je vinger sabbelen en als hij goed begint te zuigen ‘beloon’ je hem door met een spuitje wat melk te geven. Zo leert de baby dat hij melk krijgt als hij zuigt. Ik heb dit een enkele keer gedaan, totdat de baby het goed doorhad.

Tepelhoedje

Nog een tip van de kraamhulp, ook dit is een tijdelijk hulpmiddel. Omdat mijn baby de borst nog niet goed pakte, gebruikte ik een tepelhoedje om haar te voeden. Hierdoor lukte het borstvoeden opeens wel. Zodra een baby weet hoe hij aan de borst moet drinken, kun je het voeden met een tepelhoedje afbouwen.

Witte kool

Als je borstvoeding geeft, heb je rond de derde dag na de bevalling last van stuwing. Hele pijnlijke opgezette borsten. Een eeuwenoud trucje om de pijn te verlichten, is door koude witte koolbladeren op de borsten leggen.

Kocht jij iets in de kraamweek?

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Stoetel

    Ik had ook de vitamines nodig. Verder had ik alles in huis. Mijn elektrische kolf had ik voor een prikkie gekocht bij ome Ali!

  • Nog-even!

    Alleen extra kraamverband... Verder was ik compleet. Best ideaal om een handkolf klaar te hebben liggen. Dat is veel goedkoper dan een apparaat huren en daar de benodigdheden bij kopen. En het werkt ook veel ontspannener, wat mij betreft .

  • MamaJL

    Ja! Extra kraamverband.

Populaire topics

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50