Dit luidt het einde van je zwangerschap in

Dit luidt het einde van je zwangerschap in

Pfff! De laatste loodjes wegen het zwaarst! Negen maanden zwanger en het einde is in zicht? Niet alleen de kalender wijst erop dat je zwangerschap is voldragen maar er zijn nog meer dingen die het einde van je zwangerschap inluiden.

Houdbaarheidsdatum

Je doet boodschappen en je ziet dat de houdbaarheidsdatum later is dan de dag dat jij bent uitgerekend.

Pijn bij de geboorte? Kan mij het schelen!

De hele zwangerschap zie je er als een berg tegenop: de pijn tijdens de geboorte. Als je alle horrorverhalen van vriendinnen of op social media moet geloven is het een ware hel. Maar nu ben je die zwangerschap zo zat dat je iets hebt van: ‘Pijn bij de geboorte? Kan mij het schelen!’

Kledingkrapte

Eigenlijk ben je in staat om een gat in een laken te knippen en over je hoofd te trekken, want werkelijk geen enkel kledingstuk zit nog lekker. Het zit te krap, het irriteert. Het liefst wil je niets om je heen voelen.

Opgezwollen

Het is niet eens meer zo bloedheet als afgelopen zomer en toch zwel je aan alle kanten op. Je ringen knallen van je vinger, je polsen zijn niet meer zichtbaar evenals je enkels je voeten kunnen alleen nog slippers verdragen. Een heel onprettig gevoel. Laat die baby maar komen!

Wow, wat een buik!

Als mensen je op straat of in de supermarkt een blik geven van ‘Wow, wat een buik!’ dan kun je wel zeggen dat het bijna zover is.

Nestje klaar?

Je hebt een onbedwingbare behoefte om je nest klaar te maken voor je kind. Alles bij de hand, alles aan kant, kamer klaar, baren maar!

Slaaahaaap!

Kun je je ogen nauwelijks openhouden, heb je enorme behoefte aan meer dan een paar dutjes per dag en voel je je intens moe? Ja hoor, dat is een teken: het einde is in zicht.

Benen, oksels geschoren?

De laatste weken verslons je aardig: je bent te moe en misschien ook wel te zwaar om je benen en je oksels te scheren, misschien wel te moe om een douche te nemen. Maar wat als je echt gaat bevallen, dat de arts je benen vastpakt om ze in de juiste positie te plaatsen, dat je man je ondersteunt als je tijdens de weeën naar de auto strompelt omdat je in het ziekenhuis wilt bevallen? Dan kun je toch geen stoppels hebben of naar zweet stinken. Je krijgt ineens de enorme behoefte om je zelf weer te verzorgen, en hoe!

Plannen maken? Nee joh!

De uitgerekende datum is in zicht, dus waarom zou je nog plannen maken? Want stel je voor, dat je ineens moet tijdens een lunch in de stad, of een etentje bij vrienden of… Als je in je agenda kijkt dan zie je dat die er wel heel leeg uitziet nu het grote moment bijna daar is.

Hormonen

Die hormonen spelen je waarschijnlijk al de hele zwangerschap parten, maar nu het einde nadert lijkt het alleen maar erger te worden. Niet dat je je meer irriteert, nee, je wordt wat emotioneler, omdat je het gevoel dat je een periode moet afsluiten: je wordt samen met je partner ouders, en je bent niet alleen maar een stel. Of je als je al moeder bent, neem je toch weer afscheid van de periode dat je met z’n drietjes, viertjes etc. was...  Pak de zakdoeken er maar bij!

Bron: Babble.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50