Dit kan je relatie redden als je een kind krijgt

Dit kan je relatie redden als je een kind krijgt
  • in Relaties
  • 1
  • 6033
  • 22/12/2019

Het klinkt zo romantisch samen met je lief een baby krijgen. Waar je misschien niet op bent voorbereid: het kan je relatie behoorlijk onder druk zetten. Nu is er onderzoek gedaan hoe je dat kunt voorkomen.

Als je voor het eerst een baby krijgt, dan ben je misschien heel benieuwd hoe je partner het ervan af gaat brengen als vader of moeder. Vooral moeders hebben de neiging om hun partner te controleren: hoe gaat het met voeden en verschoon hij de luier wel op de juiste manier enz. Niemand vindt het leuk om op de vingers te worden gekeken, ook jij niet.

Beluister ook de podcast The Real Deal:
Je relatie na je bevalling

Geheim

En dat is dus ook het geheim om je relatie na het krijgen van een kind goed te houden, blijkt uit onderzoek: geef je partner het vertrouwen dat hij het goed doet als ouder. Uit het onderzoek kwam naar voren dat partners die zich in de ouderrol gesteund voelt door zijn wederhelft zich meer verbonden voelt met zijn partner.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan onder 182 stellen, veelal getrouwd, tijdens vier verschillende momenten: tijdens het derde trimester van de moeder, toen de baby drie, zes en negen maanden was. Tijdens deze momenten werden de vaders ondervraagd over hun gevoel naar de moeder.

Vond jij het moeilijk om niet te veel op je partner te letten als hij jullie kindje verzorgde?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50