Dit is waarom peuters huilen

Dit is waarom peuters huilen

Peuters kunnen te pas en te onpas in huilen uitbarsten: omdat er een labeltje in hun nek zit, omdat jij naar het toilet moet, of omdat Thomas de trein is afgelopen. Je kunt het nog zo gek niet bedenken of de waterlanders stromen over. Dat kan behoorlijk irritant zijn, maar als je leest waarom peuters moeten huilen, schiet je spontaan in de lach.

Op Mumsnet plaatste een moeder een post omdat ze weleens wilde weten of andere moeders ook last hadden van onverklaarbare huilbuien van hun peuter. “Gewoon om me beter te laten voelen. Mijn 2-jarige dochter had net een meltdown van een uur, omdat ze geen zin had om naar het park te gaan. Ik denk dat dit te maken had met de slechts drie uren slaap die ze afgelopen nacht had.

Vertel mij je ‘waarom-ben-je-in-hemelsnaam-aan-het-huilen-verhalen!’”

Lees ook:
De grappigste uitspraken van jullie kinderen

Reacties

Ze kreeg behoorlijk wat reacties die we met jullie willen delen:

“Hij liet een paar eikels vallen tijdens de schoolloop. Hij heeft ongeveer 40 minuten lopen brullen.”

“Ik ging stofzuigen.”

“Mijn tweejarige peuter huilde omdat ze de stoel niet kon verplaatsen. Ze begon nog harder te huilen toen ik het voor haar deed. Daarna huilde ze nog harder toen ik de stoel terug zette, zodat ze het zelf kon doen.”

“Mijn peuter huilde omdat haar broer tijdens het maken van zijn huiswerk op een geel boek leunde en zij wilde dat gele boek. Hij pakte vervolgens een ander boek zodat zij het gele boek kon hebben, maar ze begon nog harder te huilen omdat ze het blauwe boek wilde hebben waarop hij nu leunde.”

“Ik trok de pijp van zijn pyjamabroek recht (het was helemaal opgerold tot aan zijn knie).”

“Mijn driejarige rende door het huis rond met een koekje in haar hand. Toen hij viel brak het koekje. Hij bleef maar vragen om een nieuw koekje en begreep niet dat het koekje sowieso zou breken als hij erop zou bijten. Uiteindelijk at hij het koekje op, maar niet voordat hij me duidelijk maakte dat hij er niet blij mee was.”

“Omdat ik het autostoeltje verplaatste naar een plek waar hij het zelf naar had willen verplaatsen.”

“Omdat ik haar niet mijn in mijn haar wilde laten klimmen net zoals bij Rapunzel.”

“Mijn peuter huilde drie uur lang omdat ze melk tussen de gaatjes van de Cheerios zag.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50