Dinanda (25): “Ik had mijn ondergoed nog aan tijdens de bevalling!”

Dinanda (25): “Ik had mijn ondergoed nog aan tijdens de bevalling!”

“De weeën begonnen op 3 augustus om 3.15 uur”, vertelt Dinanda. “Het zullen mijn darmen wel zijn dacht ik nog, ik ging even lekker onder de douche zitten. Binnen de kortste keren kwamen ze om de 5 minuten, elke keer een minuut lang. Dit hield vol tot 4.00 uur. Dinanda belt de verloskundige en die komt er direct aan.

Weeënstorm

Het verhaal krijgt een wending, want binnen de kortste keren krijgt Dinanda een weeënstorm waar je u tegen zegt. “Ik zat op de grond heen en weer te wiegen en probeerde het op te vangen”.

Mijn ondergoed nog aan

“Het ging toen opeens zo snel! Mijn vliezen braken en ik kon niet meer op bed komen... Na drie flinke persweeën was ze er. Oftewel, ik ben om 4.44 uur gehurkt op de grond door de pijp van mijn ondergoed heen bevallen van onze dochter Sarah. En dat terwijl de verloskundige nog onderweg was”.

Klus alleen geklaard

“Mijn partner gooide wat handdoeken richting mij om de kleine in te wikkelen. Dit ging vrij lastig, want ze zat nog vast aan de navelstreng en mijn onderbroek zat ertussen. Ik heb de klus dus alleen geklaard. En als je net denkt dat je alles wel gehad hebt, laat de placenta na twee en een half uur niet los!”

Lees meer bevallingsverhalen.

Ritje ziekenhuis

“Een ritje met de ambulance naar het ziekenhuis. Gelukkig was het een gezellig ritje. Ik voelde mij topfit en het ambulancepersoneel was heel leuk aan het kletsen. Eenmaal in het ziekenhuis werd ik zowat lek geprikt en overal op aangesloten. Ze hebben met twee man lopen drukken op mijn buik en waren aan de navelstreng aan het trekken, waarbij ik ook nog moest meepersen. Gelukkig duurde dit amper vijf minuten en kwam de placenta net voordat ze me naar de operatiekamer wilden brengen”.

Ik ben trots op mezelf

“Al met al waren we om 11.00 uur goed en wel thuis en genieten we nu volop. Ondanks dit rare en snelle gebeuren, kijk ik er positief op terug. En is het zo’n bijzonder verhaal dat ik er trots op ben. Als jullie je trouwens afvragen waar mijn partner was tijdens dit tafereel… Hij rende heen en weer tussen de slaapkamer en de hal!”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50