Die enge man met de baard

Die enge man met de baard
  • in Lifestyle
  • 0
  • 2380
  • 04/12/2021

''Ik vond vroeger Sinterklaas het allerleukste feest van het jaar. Zelfs toen ik wist dat het één grote leugen was, keek ik er altijd reikhalzend naar uit. Hoe leuk is het dan als je kinderen dat ook kunnen beleven? Nou, dat valt eigenlijk tegen. 

Het is best handig om alle roep om nieuw speelgoed of te kunnen schuiven naar de lijst voor Sinterklaas. Daar ben ik dan ook lekker vroeg mee begonnen. De pepernoten zijn er tenslotte ook al in augustus. En soms kan zoonlief net iets liever zijn met het vooruitzicht op meer cadeaus van de goedheiligman. Maar verder vindt onze 4-jarige de beste man vooral eng en alles eromheen spannend. Vorig jaar kreeg hij er nog niet zoveel van mee, maar nu op school is het een gigantisch evenement. Naar het huis van Sinterklaas, pepernoten bakken, schoen zetten en Sint komt ook nog langs op school. En dat is dan nog alleen maar buitenshuis. Thuis mag hij dan ook nog zijn schoen zetten en vieren we met beide kanten van de familie Sinterklaas. Hij mag blij zijn dat hij niet uit een gebroken gezinnen familie komt. Heel erg leuk allemaal, maar het vraagt wel erg veel van ons mannetje. Groot geluk en intens verdriet wisselen elkaar in rap tempo af. Net als hyperactiviteit (heel vroeg en ś nachts wakker) en doodmoe zijn (niet uit bed te slepen, terwijl de schoolbel bijna gaat). Misschien wordt het leuker voor ons gevoelige kind als hij wat ouder is, misschien tegen de tijd dat we mogen vertellen dat het allemaal nep is... Gelukkig is er wel nog een ander kind in het gezin dat Sinterklaas erg leuk vindt. Ze blijft keurig naar Sinterklaas zitten (omdat ze nog niet zelf kan wegkomen) en vindt het sinterklaaspapier nog mooier dan de cadeaus. En ik voel me zelf ook weer een beetje kind als ik al die cadeautjes zie. Dus hoewel ik blij ben dat hij weer onderweg is naar Spanje, mag Sinterklaas volgend jaar zeker weer terugkomen van ons. We beginnen onze kleine man er wel alvast op voor te bereiden als de pepernoten in de winkel liggen.''

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50