Deze moeder fotografeerde haar eigen bevalling

Deze moeder fotografeerde haar eigen bevalling

Geboortefotografie wordt steeds populairder. Ook in Nederland. We plaatsen regelmatig de meest adembenemende reportages van bevallende vrouwen en pasgeboren baby's, waar we tranen van in onze ogen krijgen. Fotografe Lauren Chenault uit New York was echter van plan haar geboortereportage lekker zelf te schieten. 

Voor haar eerste bevalling was ze dat al van plan, maar toen het eenmaal zo ver was en de weeën en het persen een stuk heftiger waren dan ze had verwacht, bleek dat foto's maken niet bepaald prioriteit had. "Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik mijn eigen benen vast moest houden tijdens het persen, dus dat ging gewoon niet," zei de fotografe. 

Tweede kans

Toen ze een jaar later weer zwanger was, kreeg ze een tweede kans om haar bevalling vast te leggen. Deze keer was ze beter voorbereid op wat er ging komen. Zo instrueerde ze een aantal vriendinnen om fotografie-assistenten te zijn. "Ik zei bijvoorbeeld dat ze mijn benen vast moesten houden tijdens het persen, terwijl ik foto's kon schieten!" zei Chenault later. "De camera lag op mijn borst en het medische personeel had op mijn instructies rekening gehouden met de belichting. Ik bleef maar klikken."

Gemis?

Wij vroegen ons vooral af of al dat fotograferen niet af deed aan de ervaring van het bevallen zelf. Lauren verklaarde zelf dat dat wel meeviel: "Ik keek eigenlijk niet door de lens, ik bleef gewoon als een gek klikken, terwijl ik gewoon bezig was met bevallen. Ik zag het dus vanuit beide perspectieven!" 

Het prachtige ventje, Kai Arthur, is vorige week dinsdag geboren, terwijl zijn moeder - zoals ze zo graag wilde - de boel op foto vastlegde. 

Afbeeldingen gemaakt door Lauren Chenault. Bron.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50