Deze lieve moeder zet zich in voor het goede doel

Deze lieve moeder zet zich in voor het goede doel
  • in Moeder
  • 3
  • 1659
  • 31/08/2016

Als je kindje - om wat voor reden dan ook - in het ziekenhuis moet blijven, houd je je als ouder zijnde waarschijnlijk geen seconde bezig met de onkosten die daarbij komen kijken. Als het met je kind maar goed komt. Later kom je er pas achter dat je een jaarsalaris aan parkeerkosten kwijt bent en dat er nog talloze andere kosten zijn waar je niet bij stil hebt gestaan.

Dat is iets waar Amerikaanse moeder Carrie Maghie ook achter kwam, nadat haar zoon Jackson in 2011 werd geboren, na een zwangerschap van slechts 31 weken. Zijn longen waren onderontwikkeld, waardoor hij ruim elf maanden in het ziekenhuis heeft gelegen. Alleen al in de eerste maand hebben zijn ouders tweeduizend dollar (!) uitgegeven aan parkeerkosten om iedere dag bij hun zoon te kunnen zijn.

Stichting
Helaas overleed Jackson in 2012. Ter nagedachtenis van haar zoon, richtte Carrie een stichting op: de Jackson Chance Foundation, waarmee ze al ruim 1,5 miljoen dollar heeft opgehaald. Hiermee helpt ze andere ouders bij de onvoorziene kosten die aan een langdurige ziekenhuisopname zijn verbonden.

“Bezig zijn met de stichting, is mijn manier van ‘moeder zijn’ voor Jackson. Ik zorg zo goed voor de stichting als ik voor hem gedaan zou hebben, als hij er nog was geweest. Op deze manier blijft zijn naam in leven en het doet me goed dat ik uit zijn naam anderen kan helpen.”

Wat ons betreft verdient Carrie een lintje. Zelf staat ze daar een stuk nuchterder in: “Ik ben geen held, ik ben gewoon Jacksons moeder!”


 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50