Deze leuke kinderliedjes zijn uitermate geschikt voor peuters

Deze leuke kinderliedjes zijn uitermate geschikt voor peuters
  • in Peuter
  • 1
  • 32539
  • 26/03/2017

Al een ruim jaar brengen mijn zoon en ik wekelijks een bezoekje aan het peuterdans-klasje bij ons om de hoek. Sinds haar geboorte, gaat mijn dochter ook met ons mee. We hebben daar alle drie de grootste lol. Mijn peuter omdat hij elk liedje kan meezingen en alle dansjes uit zijn hoofd kent, mijn baby omdat ze onophoudelijk stuitert en in haar handjes klapt en ik, omdat ik het zo heerlijk vind om naar die twee te kijken. 

Ook thuis draaien we vaak muziek en dan met name kinderliedjes. Je kind veel met taal in aanraking laten komen is goed voor de ontwikkeling, en uit vele onderzoeken blijkt dat kinderen langer en aandachtiger luisteren als ze in muziekvorm met taal in aanraking komen. Dus hierom, maar ook omdat het gewoonweg leuk is om te zien hoe mijn peuter niet in het ritme met zijn armpjes door de lucht zwaait, vandaag een overzichtje met onze lievelingskinderliedjes. Je kunt ze vinden op Spotify, als CD-kopen, of de bijbehorende filmpjes op Youtube opzoeken! Veel plezier! :-)

1. 2 Kleine Kleutertjes

Met stip op nummer één staan de CD's met bijbehorende boeken van Monique- en Jan Smit. Waar de meeste kinderliedjes - sorry - op z'n zachtst gezegd tamelijk irritant kunnen worden na verloop van tijd, zijn dit liedjes die oprecht leuk zijn om naar te luisteren. De melodieën zijn pakkend en de teksten leuk en leerzaam. Echt een aanrader dus voor alle kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud!

 

2. DD Company

DD Company heeft talloze oud-Hollandse kinderliedjes nieuw leven in te blazen door er een kinderdisco-beat onder te zetten. Zo kennen we natuurlijk allemaal 'De wielen van de bus' en 'Het regent, het regent'. Als je - net als ik - niet helemaal meer de teksten van deze oud-Hollandse liedjes paraat hebt, is het een goed idee om eens een serie van deze knallers op te zetten. Ben ik benieuwd hoe lang jullie dat volhouden ;-). 

3. Disneyliedjes

Tja, je houdt ervan of niet. Ik ben opgegroeid met Disneyfilms en kreeg er als kind geen genoeg van! Ook nu kan ik nog letterlijk elk liedje meezingen. Ik vind het dan stiekem ook heel erg leuk om zo nu en dan eens een afspeellijst te maken met Disneyliedjes, waar ik dan heel hard op meezing en mijn kinderen me verbaasd aankijken. 

4. Dirk Scheele

Ik ken de liedjes van Dirk Scheele van de tijd waarin ik kleuterjuf was. Kleuters vinden zijn liedjes namelijk geweldig en ook mijn zoon is fan van de liedjes over Dikkie Dik. Heel eerlijk? Ik ben geen liefhebber. Ik kan mijn vinger er niet op leggen waar dat aan ligt, maar ik verduister het liefst de desbetreffende CD. Doe ik niet, want alles voor mijn kind enzo. Maar goed, kies zelf maar!

5. Baby TV-liedjes

Wie z'n uk wel eens voor de tv heeft geparkeerd, kent het misschien wel. Zelf kwam ik pas in aanraking met deze leuke serie liedjes toen ik voor dit artikel op zoek ging. Baby TV heeft namelijk een Nederlandstalige versie gemaakt van een aantal oude Amerikaanse en/of Engelse kinderliedjes. Denk bijvoorbeeld eens aan Old McDonald had a farm (Oude Donald) en Twinkle twinkle little star (Twinkel Twinkel). 

Welke kinderliedjes draaien jullie wel eens?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50