Deze tool laat zien hoe je baby de wereld ziet

Deze tool laat zien hoe je baby de wereld ziet
  • in Baby
  • 0
  • 27293
  • 23/11/2021

Altijd al willen weten hoe jouw kleine spruit jou tijdens zijn of haar eerste jaar ziet? VisionDirect.be, een bedrijf dat online contactlenzen verkoopt, heeft nu een tool ontwikkeld waarmee je door de ogen van een baby kunt kijken en kunt zien wat hij ziet als hij naar jou kijkt tijdens zijn groei tot 1 jaar.

Met deze tool zie je bijvoorbeeld dat een pasgeboren baby nog geen kleuren onderscheidt, en dat hij alles dat op 20 tot 25 centimeter afstand is, wazig ziet. Ook licht moet voor pasgeboren baby's vijftig keer zo sterk zijn voor ze het kunnen zien. 

1-4 maanden
Een baby van een à twee maanden kan wél een aantal kleuren onderscheiden en hij zal zich daar ook toe aangetrokken voelen. Maar pas tussen de drie en vier maanden wordt het zicht van je baby scherper en zal hij zijn ogen beter kunnen coördineren. En de baby kan dan ook meer kleuren herkennen.

6-12 maanden
Na een halfjaar kan een baby pas afstanden en diepte beter inschatten en zal hij ook voorwerpen kunnen vastgrijpen. De hand-oogcoördinatie wordt dan ook beter. Zijn of haar gezichtsvermogen is bijna even goed als dat van een volwassene. Na ongeveer zeven à acht maanden ziet de baby ook verder weg scherp. Na een jaar ziet een baby exact even goed als een volwassene!

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50