Geboortefoto van Facebook verwijderd, terecht?

Geboortefoto van Facebook verwijderd, terecht?
 • in Moeder
 • 8
 • 96655
 • 23/11/2019

Wat is wel gepast voor Facebook en wat niet? Dit is een discussie waar iedereen een andere mening over lijkt te hebben. Facebook vond onderstaande foto niet gepast en verwijderde deze dan ook, met een hoop tramalant tot gevolg.

Op de foto is een naakte vrouw te zien die haar kind zelf ter wereld brengt omdat het verloskundeteam niet op tijd arriveerde voor de bevalling. Op handen en knieën bracht de vrouw, Francie, haar baby ter wereld en postte de foto van dit mooie moment in een besloten groep op Facebook.Haar man die aan de telefoon zat met de verloskundige maakte de foto van zijn vrouw en kersverse dochter. Francie is beheerder van de blog TheMilkinMama en geeft op haar site informatie over borstvoeding. Ze beschrijft hier ook de geboorte van haar dochter als de meest ingrijpende ervaring in haar leven. Ze voelde tijdens de bevalling een enorme kracht en wilde dit met andere moeders delen. 

Verwijderd
Ze plaatste deze foto in de privé-groep NYC Birth die over zwangerschap en kinderen opvoeden in New York gaat. Deze werd echter verwijderd nadat een gebruiker had aangegeven dat het om een naaktfoto ging. Beelden van geslachtsdelen, volledig blote billen en borsten zij namelijk verboden op Facebook, tenzij het gaat om een vrouw die borstvoeding geeft of een litteken van een borstamputatie.

Balans
Een Facebook-woordvoeder verklaart aan Mashable: ‘Het is niet altijd even makkelijk om de juiste balans te vinden tussen wat wel en niet ‘kan’ volgens de wereldwijde culturele gemeenschap, maar we doen ons best.’ Om terug te keren op Facebook moest Francie alle afbeeldingen verwijderen.

Wij begrijpen dat het voor Facebook lastig is om een goede balans te vinden tussen welke foto's wel en niet op het medium geplaatst mogen worden. Wat vind jij: is het terecht dat de foto verwijderd is of niet?

Meer artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: Leonardo Mayorga

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • Lama83

  Ik vind dit ook geen foto voor internet of überhaupt om te delen met andere mensen. Ook niet met je ouders ofzo..

 • Beebji

  Ik vind van wel, zo iets is privé

 • Beebji

  Ik vind van wel, zo iets is privé

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50