Deze Friese babynamen zijn het meest populair

Deze Friese babynamen zijn het meest populair

Ze zijn kort, apart en eindigen bijna allemaal op de letter ‘e’. Dit zijn de Friese namen die het meest gegeven worden in Nederland. Je hoeft trouwens niet uit Friesland te komen om deze namen aan je baby te geven hoor!

Jesse

Dit is de meest populaire Friese naam, hij werd maar liefst 7411 keer gegeven. De naam betekent ‘geschenk van God’. Jesse wordt aan jongens én meisjes gegeven in Scotland, France, England and Wales en United States.

Femke

De meest populaire meisjesnaam is Femke, deze naam werd 4525 keer gegeven. De naam betekent ‘meisje, vrede'.

Jelle

Ook een populaire Friese jongensnaam is Jelle. Nederland telt 2767 jongens of mannen die Jelle heten. De naam betekent ‘betaling, offer, waarde’. In Vlaanderen zijn er nog meer Jelle’s dan in Nederland.

Hidde

Dit is een krachtige Friese naam, hij betekent namelijk ‘moedige held’. In Nederland zijn er 2534 mensen die Hidde heten.

Jelte

Lijkt op Jelle en heeft ook nog dezelfde betekenis: ‘betaling, offer, waarde’. De naam is 1543 keer gegeven in Nederland.

Yfke

Deze Friese meisjesnaam heeft een mooie betekenis, namelijk ‘geeft leven’. In Nederland zijn er 1255 Yfke’s, waaronder bekend topmodel Yfke Sturm.

Fedde

Nog een krachtige Friese naam is Fedde, hij betekent ‘vredig, machtig heerser’. In Nederland zijn er 1106 jongens die Fedde heten.

Nynke

Ook een erg populaire meisjesnaam is Nynke. De naam betekent ‘rein, zuiver, genadig’. 1065 meisjes hebben de naam Nynke.

Mare

Dit is een Friese naam die voorkomt bij jongens en meisjes. In Nederland zijn er 1043 mensen die Mare heten. De naam betekent ‘ster van de zee, schoonheid’.

Imke

Imke betekent ‘allesomvattend, geheel’. In Nederland heten 1036 meisjes Imke. Bij onze zuiderburen is deze naam nog populairder dan hier.

Jente

Na Jesse, Jelle en Jelte hebben we nu de naam Jente. Deze naam kan voor jongens en voor meisjes. Er zijn in Nederland 1033 Jente’s. Jente betekent ‘God is verzoenend’.

Mette

De laatste Friese naam op het lijstje is Mette. Deze meisjesnaam betekent ‘parel’ en is in Nederland 988 keer gegeven.

Ken jij veel mensen met een Friese naam?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50