Deze formule voorspelt hoe lang je kind wordt

Deze formule voorspelt hoe lang je kind wordt

Altijd al willen weten welke lengte je kind uiteindelijk zal krijgen? Mooi. Je kunt het met deze formule namelijk in nog geen dertig seconden uitrekenen.

Hoe lang wordt mijn kind later? Je zult niet de enige ouder zijn die het zich afvraagt. Sterker nog, toen je zelf nog gelanceerd moest worden hielden menig man en vrouw er zich al mee bezig. In de jaren 70 werd er een formule gepresenteerd om het antwoord op de prangende vraag te vinden. De berekening is nog altijd niet veranderd, maar heeft weer opnieuw aandacht gekregen. Ook razend benieuwd naar de uiteindelijke lengte van je - nu nog - baby, dreumes of peuter? Dan kun je het volgende sommetje maken (doe maar gewoon; we leggen zo uit hoe het zit):

Voor een jongen: tel de lengte van beide ouders bij elkaar op en deel dit door 2. Tel hierna 6,5 centimeter bij de uitkomst op. Dit zal de gemiddelde lengte van je zoon worden. Hij zal niet meer dan 10 centimeter groter of kleiner worden.

Voor een meisje: tel de lengte van beide ouders op en deel dit door 2. Trek hierna 6,5 centimeter van de uitkomst af. Zo lang wordt je dochter ongeveer. Ze kan hier 10 centimeter naast zitten; zowel naar beneden als naar boven.


Foto: Pixabay

Genen
Hoe groot je bent of zult worden, wordt voor 70% bepaald door je genen, vertelt de Britse huisarts Helen Webberley aan Huffington PostDaarom kun je naar je eigen lengte en die van je partner kijken als je de uiteindelijke lengte van je kind wilt voorspellen. Hierbij meldt de arts wel dat de uitkomst slechts een indicatie is. Hoe lang je zult zijn, wordt namelijk voor 30% nog door andere factoren bepaald, zoals je voeding en omgeving. Heb je of krijg je meerdere kinderen, dan hoeven die (om deze reden) ook niet allemaal even groot te worden.

En, klopt de formule voor jou?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Alexxa

  Dit is niet de correctie formule die artsen gebruiken.

 • B756

  Een uitkomst waar je 10 cm onder of 10 cm boven kan uitkomen, dus érgens tussen die 20 cm kom je uit. Tja, dat kun je op het blote oog en met boerenverstand ook nog wel redeneren 🤦🏻‍♀️

 • Pumpkinious

  Dat dacht ik dus ook 😂🤦‍♀️

 • Fec91

  Klopt bij ons beide niet. Mijn vriend heeft kleine ouders (170cm) en is zelf 190cm. 😂

 • MaaikeT2

  En er klopt helemaal niets van. Vooral omdat mijn zussen en ik meer dan 10 cm schelen in lengte.

  Bij mijn kinderen klopt het tot nu toe ook niet. Ik ben redelijk lang, de vader van mijn kinderen is heel erg lang. (2 meter). Mijn kinderen zijn altijd ukkepukkies geweest. Niet raar, mijn moeder is ook vrij klein. Deze formule zal voor 80 procent van de lezers kloppen, maar er speelt vast meer mee dan alleen de lengte van de ouders.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

9 leden zijn nu online
Aanmelden