Deze babyspullen heb je helemaal niet nodig

Deze babyspullen heb je helemaal niet nodig

Babywinkels spelen feilloos in op de hormonen van aanstaande moeders. Zij weten ook: jij wil hamstereeeeh! En daar is ook helemaal niks mee, je kleine mag het natuurlijk aan niks ontbreken. Maar sommige dingen in babywinkels zijn complete onzin en zonde van je geld. Koop dan maar een extra pak luiers.

Een luiertafel
Waarom een aparte tafel als je een baby op elke willekeurige tafel, bank of bed kan leggen om de luier te verschonen? Een handdoek erover en klaar! Bovendien is de kans kleiner dat je baby van die grote hoekbank afvalt dan van een tafel. En het bespaart weer ruimte.

De luieremmer
En de prijs voor de állerdomste babyuitvinding ever gaat naar…. *tromgeroffel* de luieremmer! Want euh… waar is die prullenbak in de hoek van de kamer dan voor bedoeld?! Koop desnoods een extra prullenbak bij IKEA voor een paar euro en klaar ben je.

Babykledingsetjes
Babyschoentjes, een rokje met een shirtje, een broek: het ziet er allemaal súperschattig uit, dat snappen we. En grote kans dat je bij je eerste zwangerschap heel naïef je hele HEMA-mandje ermee volpropt. Moet je ook gewoon lekker doen als je daar blij van wordt natuurlijk. Maar geloof ons: zodra de kleine er eenmaal is zul je merken dat die babyschoentjes eigenlijk alleen maar van die poezelige voetjes afglijden en dat als jij elke keer een nieuwe luier om moet doen, je blij bent als je baby gewoon een rompertje aan heeft.

High-tech, fancy speelgoed
Een baby heeft geen elektrisch speelgoed nodig om zich te vermaken. Een baby vindt namelijk álles fascinerend. Je maakt je kind net zo blij met een wc-rol, propje papier, een lepel of wat dan ook. Voel je dan ook niet schuldig als je geen duur, fancy speelgoed hebt met lampjes en geluidjes.

De luiertas
De luiertas is de runner-up in de categorie zinloze babyspullen na de luieremmer wat mij betreft . Ik bedoel… een luiertas is bedoeld om luiers in mee te nemen. Net zoals een gewone tas dus. Een tas is toch gemaakt om dingen in te kunnen vervoeren of mis ik iets?

De babyvoedingbereider
Tegenwoordig is het helemaal hip & happening om zelf je babyvoeding te maken. Hartstikke goed, want dit is vaak een stuk gezonder. Maar een babyvoedingbereider? Nergens voor nodig. Heb je een mixer of blender? Die functioneert prima voor je eigen voeding, en ook voor je baby. Als je eerst de groente wilt stomen kan dit ook prima zonder babyvoedingbereider.

Babydoekjes
Ik geef toe: ze zijn heel handig. Lekker die babykont afvegen of die snoet en meteen die vieze doek weggooien. Maar in sommige van deze doekjes zitten schadelijke chemische stoffen en bovendien zijn ze niet bepaald duurzaam en kosten ze best wel wat. Je kunt als je ergens naartoe gaat ook een natgemaakt washandje meenemen in een plastic potje.

De billendoekjesverwarmer
Hier ga ik geeneens woorden aan vuil maken.

Heb jij nutteloze spullen gekocht tijdens je zwangerschap waar je achteraf best zonder had gekund?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • Anne1989

  Ik vind babies die altijd alleen maar rompertjes dragen (met uitzondering van warm weer) altijd een beetje ‘zielig’ eruit zien.. nee hoor, hier gewoon leuke kleertjes aan.

  De rest vind ik ook maar bijzonder… net als meer artikelen de laatste tijd.

 • Lady-Whistledown

  Hier ook jaren plezier van de luieremmer gemaakt hoor. Ik ging echt niet voor iedere vieze luier naar de ondergrondse container lopen.

  Met luiertafel wordt zeker commode bedoeld. Om mijn rug te sparen vind ik het juist wel een welkome aanvulling om je baby op de commode - dus met rechte rug - te kunnen verschonen. Op de bank??? No way!

  Billendoekjes? Zeker vaak gebruikt. Natuurlijk neem je geen washandje in een potje mee, dikke doei!

  Luiertas? Zeker! Die van Kipling. Uitstekende tas speciale vakken voor flesjes en een verschoningsmatje. Dit zit niet in een gewone tas.

  Ook mijn kinderen hadden wel meer kleding aan dan alleen een romper

  Ik heb ook mijn twijfels bij dit artikel #koekkoek

 • oemmiee

  Ik heb heel wat hapjes gemaakt met m’n babyvoeding bereider .

  Bijna altijd kleding setjes aan niet alleen een romper 🤣

  Luieremmer dat geen geur afgeeft vind ik zelf veel prettiger bv van Tommee tippee dan van Ikea .

  En ik kan mijn leven niet voorstellen zonder babydoekjes

 • Chudo

  Oke gaan we een ranzige spuitluier verschonen onderweg met een natgemaakt washandje in een potje😅😂 is deze vrouw wel zelf moeder?

 • Shrimp

  Haha washandjes zijn juist handig als ze helemaal onderzitten. Als ik bezig ga met billendoekjes dan rag ik én het halve pakje leeg én eindig toch zelf onder de stront 🤣. Ik heb alleen geen “ potjes “ maar wetbags. Een wetbag waar je schone in kan doen en een wetbag met je vieze. Die gaan samen met de vieze wasbare luiers ( waar ik bijna nooit de poep tot in de nek heb zitten) in de wetbag en klaar ✔️. Maarrr billendoekjes heb ik wel hoor.. maar ik gebruik ze weinig.

 • Chudo

  Doe ik thuis ook hoor vooral met die korrelige poep, maar onderweg met een washandje in een potje plus vieze toetjes ermee boenen ga ik toch echt nier redden met een enkel washandje in een pot😝

 • Shrimp

  Hihi wij noemen dat hier “ spikkelkak “ allemaal van die kleine onderdeeltjes die overal aan de billen plakken

 • Chudo

  Haha spikkelkak! Jawat eengek iets is dat he, dat depoep zelf zo waterig is maar die korrels krijg je er maar niet af haast he.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50