Deze babyspullen heb je helemaal niet nodig

Deze babyspullen heb je helemaal niet nodig

Babywinkels spelen feilloos in op de hormonen van aanstaande moeders. Zij weten ook: jij wil hamstereeeeh! En daar is ook helemaal niks mee, je kleine mag het natuurlijk aan niks ontbreken. Maar sommige dingen in babywinkels zijn complete onzin en zonde van je geld. Koop dan maar een extra pak luiers.

Een luiertafel
Waarom een aparte tafel als je een baby op elke willekeurige tafel, bank of bed kan leggen om de luier te verschonen? Een handdoek erover en klaar! Bovendien is de kans kleiner dat je baby van die grote hoekbank afvalt dan van een tafel. En het bespaart weer ruimte.

De luieremmer
En de prijs voor de állerdomste babyuitvinding ever gaat naar…. *tromgeroffel* de luieremmer! Want euh… waar is die prullenbak in de hoek van de kamer dan voor bedoeld?! Koop desnoods een extra prullenbak bij IKEA voor een paar euro en klaar ben je.

Babykledingsetjes
Babyschoentjes, een rokje met een shirtje, een broek: het ziet er allemaal súperschattig uit, dat snappen we. En grote kans dat je bij je eerste zwangerschap heel naïef je hele HEMA-mandje ermee volpropt. Moet je ook gewoon lekker doen als je daar blij van wordt natuurlijk. Maar geloof ons: zodra de kleine er eenmaal is zul je merken dat die babyschoentjes eigenlijk alleen maar van die poezelige voetjes afglijden en dat als jij elke keer een nieuwe luier om moet doen, je blij bent als je baby gewoon een rompertje aan heeft.

High-tech, fancy speelgoed
Een baby heeft geen elektrisch speelgoed nodig om zich te vermaken. Een baby vindt namelijk álles fascinerend. Je maakt je kind net zo blij met een wc-rol, propje papier, een lepel of wat dan ook. Voel je dan ook niet schuldig als je geen duur, fancy speelgoed hebt met lampjes en geluidjes.

De luiertas
De luiertas is de runner-up in de categorie zinloze babyspullen na de luieremmer wat mij betreft . Ik bedoel… een luiertas is bedoeld om luiers in mee te nemen. Net zoals een gewone tas dus. Een tas is toch gemaakt om dingen in te kunnen vervoeren of mis ik iets?

De babyvoedingbereider
Tegenwoordig is het helemaal hip & happening om zelf je babyvoeding te maken. Hartstikke goed, want dit is vaak een stuk gezonder. Maar een babyvoedingbereider? Nergens voor nodig. Heb je een mixer of blender? Die functioneert prima voor je eigen voeding, en ook voor je baby. Als je eerst de groente wilt stomen kan dit ook prima zonder babyvoedingbereider.

Babydoekjes
Ik geef toe: ze zijn heel handig. Lekker die babykont afvegen of die snoet en meteen die vieze doek weggooien. Maar in sommige van deze doekjes zitten schadelijke chemische stoffen en bovendien zijn ze niet bepaald duurzaam en kosten ze best wel wat. Je kunt als je ergens naartoe gaat ook een natgemaakt washandje meenemen in een plastic potje.

De billendoekjesverwarmer
Hier ga ik geeneens woorden aan vuil maken.

Heb jij nutteloze spullen gekocht tijdens je zwangerschap waar je achteraf best zonder had gekund?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (25) Stuur een bedankje


 • tralalaatje

  Luieremmer is wel fijn bij het gebruik van wasbare luiers.

  Vroeger werd hij hier ook voor gebruikt toen er nog vooral katoenen luiers werden gebruikt, vandaar ook de naam.

 • nog-even!

  Apart dat jullie zo'n slecht artikel gewoon nóg eens plaatsen... Daar wordt je toch zeker niet voor betaald???

 • Soccer-Mom

  Haha, helemaal mee eens.

 • Linda-Veronique

  "Je kunt als je ergens naartoe gaat ook een natgemaakt washandje meenemen in een plastic potje."

  Totdat je kleine onderweg een lekkere spuitluier heeft tot in de nek. Dan ben je blij dat je wegwerpdoekjes bij je hebt!!

  En net als hieronder ook al gezegd wordt. In mijn eigen tas zit al genoeg zooi. In de luiertas gaat alles voor de kinderen, super handig met allemaal vakjes en ook met een verschoonmatje. De luieremmer hebben wij ook staan. Ik ga niet voor elke luier naar de container lopen of elke dag een pedaalemmer legen.. Daar ben ik toch echt te lui voor. Poepluiers gaat wel in zo'n speciaal geurzakje. Een luiertafel?? Is dat een commode? Tja, ik vind het wel handig als ik boven ben, maar als ik beneden ben verschoon ik de luiers van mijn kinderen gewoon op de bank.

 • one wish

  Schrijver/schrijfster van dit artikel heeft zelf geen kinderen? Commode wordt hier meermaals per dag gebruikt, alles bij de hand al heb ik beneden op de bank ook een mandje met luiers, doekjes (ja wegwerp met rotzooi) zalf en monddoekjes staan. Luiertas is ideaal, handige vakken en lekker ruim. Past makkelijk voor drie kinderen reservekleding in naast de noodzakelijke dingen voor de baby (fles, melkpoeder, thermosfles met gekookt water en een fles met afgekoeld gekookt water, luiers, weer die gehate billendoekjes met rotzooi) , luieremmer heb ik niet maar idd wel een prullenbakje met pedaalemmerzak die elke dag vervangen wordt. Als je wasbare luiers hebt snap ik wel dat je een of twee luieremmers hebt staan dus dan geen overbodige luxe. Babyakledingsetjes. Leuk toch? Al zoek ik zelf vaak leuke setjes bij elkaar. Mijn kleintje ligt echt niet alleen in een rompertje. Zelf loop je toch ook niet in je ondergoed rond? Speelgoed.... leef je in de jaren 40/50? Nee, voor een baby hier idd ook geen speelgoed met licht en herrie maar wel leuke knuffeltje en straks ook zo'n rek waar ze onder kunnen liggen en tegen het speelgoed aan kunnen slaan. Ook goed voor de ontwikkeling. Beter dan een gore toiletrol. Overigens hebben ze hier ook heel veel lol gehad van een n plastic flesje met rijst erin. Maar een wc rol? Had ik al gezegd dat ik dat echt goor vind? Juk Babyvoedingbereider en billendoekjesverwarmer zijn idd wel overbodig. Kids eten hier gewoon met de (aangepaste) pot mee. Fijn prakken, staafmixer of rapley gaat prima !

 • 2eDroppie2017

  Bijma eens met alles...maar een luiertas heb ik toch echt wel heel lang gebruikt. Handig voor drinkflessen enzo.... En de babydoekjes, mijn zoon is 4,5 en ik gebruik ze nog steeds!

 • dodo81

  En dan vergeten dat je de gebruikte washand in een potje had zitten en drie weken later terug vinden...

 • Barbamammie79

 • yoshishappybizz

  Ligt het aan mij, of lijkt het alsof de schrijfster/schrijver van deze artikelen zelf geen vader of moeder is? Ik heb best wat artikelen gelezen en ik denk dat we als moeders het algemeens eens zijn over het feit dat een luieremmer, commode & billendoekjes echt wel handig zijn. Ik heb nog nooit een andere vader of moeder luiertafel horen zeggen, i.p.v. commode. Ik gebruik hem echt veel, zeker toen mijn zoontje klein was legde ik hem altijd op het verschoningskussen: een handdoek is dan echt niet zacht genoeg voor je allerliefste schatje ;).

 • jjt1e

  Box : dikste onzin. En dan vooral: kinderwagen. Onhandig onding dat alleen maar ruimte inneemt. Draagdoek in de tas en hoppa ready to go

 • Soccer-Mom

  Ik mis de welbekende navelbandjes. Ze stonden lang op de bekende lijst maar gebruiken? Nope. Verder had ik drie kruiken terwijl ik ook wel met één toegekund had. Moet zeggen, ik vind deze lijst zwaar overdreven, behalve dan de billendoekjesverwarmer. Daar had ik ook nog nooit van gehoord. Ik kan mij hier ook niets bij voorstellen. De luieremmer heb ik jarenlang gebruikt. Het stinkt nogal om luiers zomaar in een reguliere prullenbak te gooien en ik ga echt niet voor iedere luier naar de ondergrondse container verderop in de straat lopen. Voor ons dus zeker geen weggegooid geld. Bovendien heb ik mijn Kipling luiertas voor twee kinderen intensief gebruikt. Ik neem aan dat veel moeders hun luiertas gewoon vaak gebruikt hebben. In mijn eigen tas zit namelijk al mijn eigen rommel, daar past de babyzooi niet bij en in de luiertas vervoer je teminste de flesjes rechtop en zit ook vaak een verschoningsmatje. Iets dat een reguliere tas echt niet levert. De luier van de baby verschoonde ik doorgaans op de commode (bedoel je dat met luiertafel?) op de babykamer (eerste verdieping) maar ik heb ook lang een 'verschoningsstation' op de dressoir in de woonkamer ingericht. Een baby neerleggen op een doek is niet comfortabel dus had ik een tweede verschoningskussen bij de Hema gekocht. Daarnaast een mandje met luiers, andere benodigdheden en de veel gebruikte billendoekjes. Ik vind het nogal wat om te stellen dat sommige billendoekjes schadelijke stoffen bevatten. De billen van mijn kids hebben er geen schade door opgelopen en ik ga echt niet in een luiertas water meenemen in een potje om een washandje mee nat maken. Wat een onzin. Ik zal het maar niet over de WC-rol als babyspeelgoed hebben.

 • tuttuts

  Babydoekjes zijn gewoon nodig. Ik ben zo'n tut die het geprobeerd heeft met natte washandjes...maar als jij ergens bent waar geen schoon water is, dan is je washandje snel smerig...en je baby ook nog steeds. Je hebt ook billendoekjes waar geen schadelijke stoffen inzitten (maar die zijn helaas wel duur). Een luiertas vond ik ook erg handig...vooral van die vakjes waar het flesje rechtop blijft staan. Een luieremmer heb ik niet... wij hebben een prullenbak buiten staan en daar gaan de luiers in. En de luiertafel (commode) is toch wel fijn hoor. Ik verschoon ook vaak op de bank, maar zo'n plek waar alle verschoon dingen liggen is heel prettig. Anders eet je aan tafel tussen de luiers en billendoekjes. Ik ben het persoonlijk met veel dingen niet eens. Dan zou ik eerder de badcape nomineren (een gewone handdoek is net zo functioneel) of zo'n schattig hemeltje voor boven het bed... dat slaat ook nergens op. Dat hemeltje moet bij het hoofdeinde, maar je baby moet helemaal aan het voeteneinde liggen. Tegen de tijd dat je baby onder dat hemeltje mag liggen, moet dat hemeltje weg omdat ze het dan kunnen grijpen en dat is dan weer gevaarlijk. Ook nomineer ik baby schoenen en baby spijkerbroekje.

 • nog-even!

  http://www.parents.com/baby/gear/registries-buying-guides/baby-items-you-can-live-without/

 • nog-even!

  Een box is natuurlijk ook overbodig, want je kan je kind ook op de grond leggen... En een kinderwagen is onzin: je hebt toch handen om je kind te dragen! En een bedje? Waarom zou je dat nodig hebben? De vloerbedekking is toch ook zacht, dus daar kunnen ze best op slapen.... Kleertjes zijn trouwens ook behoorlijk overrated- zet gewoon de verwarming op 30! Het enige écht noodzakelijke voorwerp is een Nederlands woordenboek- geeneens is géén goed nederlands woord:wink

 • kimmie991

  De commode vind ik Super handig. Je kan er alle beddengoed, luiers en dergelijke in kwijt. De luier emmer ernaast vind ik ook handig, echt niet dat ik met een schijtluier naar beneden loop met risico dat ik de trap nog een keer kan poetsen. De luiertas? I-de-aal! Super handig al die vakjes,zakjes en themopakjes! En er zit een extra spenendoosje aanvast. Super handig voor een reserve speen. Billendoekjes kan je zo duur maken als je zelf wil, je kijkt Online of bij hema voor die combo pakken en je bent klaar. Speelgoed? Mja......wederom, kan je zo duur maken als je zelf wil. Geef ze een knuffeltje of een speeltje wat kraakt en ze zijn de hele dag zoet. Zo'n schoon spuugdoekje vind die kleine van mij ook reuze interessant.

 • pindakaas99

  Comode is ideaal net als de luier doekjes luier emmer (al dan niet van de xenos) En luier tas heerlijk al die vakjes hoef je je hele tas niet door te spitten en wc rol als speelgoed serieus? Vind het niet zo hygiënisch los daarvan dat ze hem heerlijk opeten

 • tredde-poppe

  Diaper tabel iets te letterlijk vertaald denk ik...?

 • magev

  Aha, een luiertafel is een commode. Nog nooit gehoord van dat woord. En nee, ik kan ook niet zonder, al heb ik geen speciale van een babyspeciaal zaak, maar een hoge lade kast van ikea. Die is hoger dan gemiddeld wat voor ons fijn is aangezien mijn man en ik allebei lang zijn.

 • keizerswensje

  * luiertafel is heeeeeel erg handig!! ik zou hem zelfs nu nog niet willen missen en mijn peuter is al 2. deze is lekker hoog en dus niet belastend voor de rug + je kunt er alles wat je nodig hebt in opbergen + handig om je kind op te leggen/zetten om het aan te kleden/af te drogen/... * kledingsetjes: ik ga echt mijn kind geen hele dag in een rompertje laten liggen, en nee, ook niet in een pyjama'tje. De tijd dat baby's niet buiten mogen is al 50 jaar voorbij!! * de luiertas, ik weet niet waar jij je kind op ververst op verplaatsing maar de waterdichte onderlegger is superhandig, de opbergvakjes voor luiers/reservekledij/doekjes en het isolatievakje voor een fles zijn ook superhandig.. en dat allemaal voor dezelfde prijs als eender welke andere tas die groot en stevig is * de babydoekjes, ja die bestaan in dure variänten maar genoeg acties in een jaar waarbij je die dingen in een massahoeveelheid voor een prikje kan aanschaffen. en hoeveel washandjes neem jij dan mee in je potje(s) (trouwens ook lekker handig om mee te nemen in die luiertas die je niet hebt, die is vast vervangen door een kleine reiskoffer dan??) ? of spoel je gewoon even de washand uit na een kaka-pampertje om hem daarna gewoon opnieuw te gebruiken (voor een vuile snoet)? * speelgoed: ja leuk om je kind een wc-rol of papier te zien opeten, of zich per ongeluk met een lepel in zijn oog te zien prikken. en waarom hoeft speelgoed duur te zijn? nog nooit in zeeman/wibra/action/... binnengeweest? met een budget van €10,00 euro kun je je kind al ruim van speelgoed voorzien

 • Mama_Beer

  Luiertafel/commode onnodig??? Absoluut niet! En waar zet je dan reserve rompertjes/kledij, thermometer, billenzalf, doekjes, andere pampers, eventuele medicatie, sokjes, etc... Op je rug? Nee, als nr 3 komt zet ik opnieuw de luiertafel net als bij de vorige 2. En die is altijd blijven staan tot de kindjes zindelijk waren.

 • Shrimp

  Commode is dat luiertafel? Gebruik ik elke dag meerdere malen evenals de luieremmer en de luiertas. Ik gebruik wasbare luiers, die gaan in de emmer. Heb er zelfs 2 ( die niet stinken in een emmer zonder deksel!) dus ook washandjes maar af en toe eco natte doekjes zijn handig hoor....

 • ohmamamia

  Ik vind het veel fijner verschonen op de commode dan de bank oid. Fijn om alles bij de hand te hebben en goede hoogte. Dus daar liep ik gewoon elke keer weer voor naar boven tot ik last van mijn bekken kreeg, maar vind het nog steeds niet prettig om te verschonen op de bank. Dus straks weer gewoon boven op de commode. Wegwerpluiers neem ik mee en gooi ik buiten in de vuilnisbak, maar normaalgesproken gebruiken we wasbare luiers en dan is een emmer toch echt wel nodig. Wij kregen de luieremmer van iemand, maar een ander soort emmertje is inderdaad net zo handig. Straks als we twee in de luiers hebben, zal er wel een grotere moeten komen. Babyvoeding deden we niet aan, gewoon met de (soms wat aangepaste) pot mee vanaf 6 maanden, billendoekjes ook wasbaar, maar er zijn inderdaad 101 andere nog veel nuttelozere dingen te bedenken dan wat hier staat!

 • tredde-poppe

  Ik vind een luiertafel, ook wel commode genoemd erg handig, net als een luieremmer en luiertas. Er mogen dan wel alternatieven voor zijn, overbodig wil ik ze niet noemen. Billendoekjes zijn ook zonder rotzooi te verkrijgen. Nee dan de loopwagens of wat dacht je van avondpapjes om kinderen goed te laten slapen. Of de babyshampoo met meer rotzooi dan de volwassenvariant.of 1001 gadgets voor allerhande probleempjes die je zou kunnen hebben.

 • magev

  Luiertafel; die kende ik nog niet, net als de billendoekjes verwarmer Luieremmer; hier ook een prullenbakje van de xenos, voldoet prima, je moet 'm toch elke dag legen dus een grote emmer vond ik niet nodig. Luiertas; ik sluit me aan bij mijn-meisje die vind ik persoonlijk wel heel handig.

 • mijn~meisje

  luier tafel? Nog nooit van gehoord. Hier werd de commode daarvoor gebruikt. En luiers werden niet verschoont op de bank of tafel..... Een luiertas zelf vind ik handiger omdat deze vaak veel meer vakjes heeft dan een gewone tas. en die babyvoedingbereider is idd een luxe artikel. Want gewoon in een pannetje wil ook prima maar ik vond het wel erg makkelijk! maar idd babyschoentjes.. Wat een ramp en me schoonmoeder bleef ze maar kopen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden