Deze 7 baby-items hoef je niet per se nieuw te kopen

Deze 7 baby-items hoef je niet per se nieuw te kopen

Tuurlijk: je wilt het allerbeste voor je ongeboren baby. De mooiste kinderwagen, de schattigste kleertjes, de handigste flessenverwarmer… Maar echt, het hoeft niet allemaal spiksplinternieuw te zijn. Dit zijn de producten je niet per se nieuw hoeft aan te schaffen.

1. Kinderwagen

Er is een enorme keus aan hippe kinderwagens voorzien van de allernieuwste snufjes, maar dat is me wat als je dan op het prijskaartje kijkt. Een superhippe, spiksplinternieuwe  kinderwagen kan een behoorlijke aanslag op je baby-budget zijn. Vraag in je omgeving of ze iemand weten van wie je een kinderwagen kunt overnemen of kijk online of je tweedehands iets op de kip kunt tikken. Want ook een tweedehands kinderwagen kan er nog super mooi uit zien, en je bespaart zo maar een paar honderd euro.

Lees ook:
Deze super handige babyspullen wil je hebben

2. Beddensetjes

Het ziet er zo mooi uit: zo’n complete beddenset voor baby’s inclusief allerlei kleine kussentjes, lakens, dekbedhoesjes en ga zo maar door. Maar het meeste wat erin zit heb je echt niet nodig voor je pasgeboren baby. Vooral kleine kussentjes die zogenaamd je baby moeten beschermen tegen de harde randen van het wiegje kun je beter vermijden. Kies gewoon voor zachte lakentjes, meer heb je niet nodig.

3. Meubels

Het is heel leuk om de babykamer in te richten, maar ook dit is net als de kinderwagen een aanslag op je budget. Maar dat hoeft niet, want kijk eens op tweedehandssites en je vindt de leukste opknappertjes! Zo vond ik een heel mooi wiegje en een prachtige commode. Tijdens mijn verlof had ik alle tijd om deze helemaal naar mijn smaak te maken en het was een enorm leuk tijdverdrijf. Het grappige is dat het wiegje dat ik had beschilderd, overgegaan is naar een paar vriendinnen, en de commode heb ik echt met vette winst online verkocht!

4. Onesies

Ik geef toe, onesies in babyformaat zien er echt te schattig uit, maar toch… Verspil je geld er liever niet aan als je baby net is geboren: je kind is er waarschijnlijk al binnen een week uitgegroeid en dan heb ik het nog niet over alle poep, spuug en plas die zo’n schattige onesie binnen een paar dagen compleet verpest.

5. Hoedjes en jasjes

Ook hier geldt: totaal onnodig om die per se nieuw te kopen. Want net als bij de onesies: je pasgeboren kindje groeit voor je het weet eruit. Soms is de trappelzak van je kinderwagen al warm genoeg en mocht het winter zijn: die duurt ook niet eeuwen. Spaar je geld liever uit voor het jaar erop als hij lekker buiten probeert rond te lopen en te ravotten.

6. Schoenen

Als je niet kunt lopen, dan heb je ook nog geen schoenen nodig. Geloof me: je kunt dat geld beter uitsparen voor de jaren die nog volgen. Met al die groeispurten van mijn twee grote spruiten, koop ik me een ongeluk aan schoenen.

7. Badje

Een badje inclusief een stellage waar dat ding op kan staan? Zonde van je geld. Er zijn van die badjes die heel veel weg hebben van een... juist: een emmer, dus dat kan ook prima. En wat dacht je van de wasbak? Je grootmoeder hoorde je ook niet daarover klagen…

Wat heb jij spiksplinternieuw gekocht voor je pasgeboren baby dat achteraf gezien pure geldverspilling was?

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • Ontheway.bbynmbr2

  Dit vind ik dingen met hygiene en vind zelf zeker wel dat deze dingen dus echt nieuw moeten zijn..

 • Barbamammie79

  Eens. Niks van dit alles nieuw gekocht..

  .of 2de handsgekocht... of 2de hands gekregen.

 • MamaJL

  Wij hadden het wel nieuw met de eerste. Waren ook de eerste in de familie met kinderen en de kinderen van onze vrienden waren of van dezelfde leeftijd of een heel stuk ouder. Maar goed, bij nr 2, en 3 werd wel weer alles hergebruikt. Voor de baby die nu komen gaat hebben we alleen het eerste pakje nieuw gekocht. Nu maar hopen dat het past

  Ik vind het ook wel wat hebben als ze dingen gebruiken die alle kinderen gebruikt hebben.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50