De perfecte moeder bestaat niet

De perfecte moeder bestaat niet

Als ik om me heen kijk denk ik wel eens; kijk, die moeder heeft het allemaal onder controle. Zo’n moeder zou ik willen zijn; altijd blij, geduldig, vrolijk en niets is te gek voor haar kinderen. Maar zo’n moeder ben ik niet. De perfecte moeder bestaat niet. Bij iedereen is wel wat, iets wat je niet aan de buitenkant kunt zien. En hoe graag ik ook een perfecte moeder zou willen zijn, ik besef me dat dit niet kan. Nu dat idee nog helemaal loslaten….

Schreeuw ik wel eens tegen mijn kinderen? Koop ik ze om met snoep? Gaan ze wel eens ongewassen en met niet-geborstelde tanden de deur uit? Met haren die alle kanten op staan? Eten ze vaak ongezond? Geef ik toe aan aanhoudend gezeur? Ga ik vaak met ze in onderhandeling? Ben ik af en toe inconsequent? Schiet het schermgebruik op sommige dagen de pan uit? Wil ik ze bijna elke dag wel een uurtje achter het behang plakken? Ja, ja,ja, ik ben schuldig aan alles. 

Liefde

Maar geef ik ze alle liefde die ik heb. Daarop kan ik ook volmondig ja beantwoorden. Ik denk zelfs dat mijn partner zou zeggen dat het teveel is, en dat hij te kort komt… Maar liefde lijkt mij in ieder geval belangrijker dan al die zaken bij elkaar. En is het niet juist sterk om je zwakke momenten toe te geven? Om je kinderen als voorbeeld te geven dat het niet erg is als je niet perfect bent. Dat fouten maken mag?

Mama is ook maar een mens

Want ook dat doe ik. Tegen mijn kinderen zeggen dat mama soms te boos is geworden, dat ik dat woord niet had mogen zeggen, of dat ik niet had mogen schreeuwen. Maar dan probeer ik daar wel een reden voor te geven. Het liefst meer dan mama is ook maar een mens. Wat als mijn zoon of dochter uit zijn slof schiet wil ik ook weten waarom dat gebeurt. En ik zou ze graag leren dat ze dat kunnen benoemen. Om het de volgende keer te voorkomen. Dan kan ik nog eens wat van hun leren. Wat mijn zoon zegt het ook vaak genoeg tegen mij; ‘Van proberen kun je leren.’ Dus ik ga proberen de beste moeder te zijn, die ik kan zijn.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Ashleyjessy

    Zolang we allemaal maar blijven proberen zo perfect mogelijk te zijn voor onze kinderen.

    Dat verdienen ze ❤️

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50