De ontroerende betekenis achter deze sierlijke tattoo

De ontroerende betekenis achter deze sierlijke tattoo

Een tatoeage is voor velen een grote stap. Vaak is het ook niet zomaar een plaatje, maar zit er een diepere betekenis achter voor de persoon die ‘m laat zetten. De geboorte van je kind, het overlijden van je moeder, het overwinnen van die ene grote angst: allemaal redenen waarom mensen een plaatje laten vereeuwigen op hun lichaam. Zo ook de Amerikaanse Joan.

Joans tatoeage is namelijk een eerbetoon aan haar doodgeboren kindje, maar daarnaast zit er nóg een betekenis achter. Een miskraam is namelijk nog steeds een taboe-onderwerp anno 2016. Iets wat veel mensen stilhouden en waar veel vrouwen onder lijden. Naast het verlies van het door jou zo gewenste kindje, moet je omgaan met de eenzaamheid en de eventuele (onterechte!) schaamte. Met haar tatoeage wil Joan dit precaire onderwerp bespreekbaar maken.

"Ik wilde een tatoeage om me aan mijn verloren kind te herinneren, maar die ook helpt met het verwerkingsproces", vertelde Joan aan Self. "Het is een eerbetoon aan mijn baby, maar ook een manier om de conversatie op gang te brengen. Ik weet dat mensen er liever niet over praten en dat het taboe is. Maar voor mij is het belangrijk dat het bespreekbaar is. Ik ben niet beschaamd, ik ben een levenservaring rijker, ook al was het vreselijk om mee te maken. Ik wil dit niet vergeten of doen alsof het nooit gebeurd is."

Joans missie om het onderwerp onder de aandacht te brengen, lijkt effect te hebben. De foto is inmiddels al meer dan 34.000 keer bekeken en opgenomen in tal van magazines en websites.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron & beeld: Imgur

Tags: Tatoeage

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden