De meest populaire Italiaanse babynamen

De meest populaire Italiaanse babynamen

Al eens gedacht aan een babynaam met een mediterraans tintje? Dat Italiaanse namen populair zijn blijkt wel uit deze cijfers. Deze Italiaanse namen komen in Nederland het meest voor!

 

Isabella

De naam Isabella betekent 'gewijd aan God'. De naam wordt het vaakst gegeven aan Amerikaanse meisjes. In Nederland werd de naam 2493 keer gegeven. De naam wordt vaak afgekort tot Bel, Bell, Bella, Isy, Izzie of Izzy.

 

Ella

Ella is een meisjesnaam en met de betekenis 'beeldschoon, meisje, vreemdeling’. De naam Ella wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse meisjes en in Nederland heten 1814 meisjes Ella.

 

Sofia

Sofia is een Italiaanse naam voor meisjes. De betekenis is '(levens)wijsheid'. De naam Sofia wordt het vaakst gegeven aan Italiaanse meisjes. In de top 50 van Italiaanse meisjes staat Sofia op nummer 1. In Nederland heten 1726 meisjes Sofia. Dit is de Italiaanse versie van de Nederlandse meisjesnaam Sophie.

 

Elena

De naam Elena betekent 'licht, fakkel, zonnestraal' en komt voor in de top 50 van Italiaanse meisjesnamen. De naam wordt ook wel eens afgekort tot Lena. De naam is niet helemaal Italiaans maar ook Bulgaars, Macedonisch, Roemeens, Russisch, en Spaans.

 

Lorenzo

De eerste jongensnaam in dit lijstje is Lorenzo, deze naam werd 1139 keer gegeven in Nederland. De betekenis is 'laurierblad, bescherming'. De naam Lorenzo staat in Italië op nummer 3 in de top 50. De naam wordt vaak afgekort naar Renzo of Lorenz. De Nederlandse versie van deze naam is Rens.

 

Giovanni

Ook de naam Giovanni werd in Nederland vaak gegeven, namelijk 1005 keer. De betekenis is 'God is verzoenend'. Deze naam staat ook hoog in de top 50 van jongensnamen in Italië. De naam wordt vaak afgekort naar Nino of Gianni.

 

Angelina

Angelina is een Italiaanse naam voor meisjes. De betekenis is 'engel, bode van God'. De naam is erg populair in Amerika, daar wordt de naam twee keer zo vaak gegeven als hier. In Nederland heten 856 meisjes Angelina.

 

Luciano

Ook de naam Luciano komt in Nederland vaak voor (634 keer). In Italië komt de naam twee keer vaker voor dan hier. De betekenis is 'brengt licht’.

 

Donna

Donna is een Italiaanse naam voor meisjes en betekent ‘dame’. De naam Donna wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes. In Nederland heten 585 meisjes Donna.

 

Sienna

Sienna betekent letterlijk 'uit Siena (Italië)'. De naam komt het vaakst voor bij Engelse en Welshe meisjes. In Nederland komt de naam 566 keer voor.

 

Enzo

De naam Enzo komt in Nederland 549 keer voor. Het is een Italiaanse jongensnaam en hij betekent 'heerser van het thuisland’. De naam wordt opvallend vaak aan Franse jongens toegekend, hij staat daar op nummer 3. De vrouwelijke variant van deze naam is Enza.

 

Chiara

Dit is een erg populaire naam in Italië en in Nederland heten 510 meisjes Chiara. De betekenis van deze naam is 'heldere, beroemd'.

 

Nino

De betekenis van Nino is 'jong kind'. Deze naam wordt gebruikt voor jongens en meisjes. Nino wordt het vaakst gegeven aan Franse jongens, vier keer vaker dan aan Nederlandse. Leuk detail: in Nederland is 1 op de 81 Nino’s een meisje.

 

Wat vind jij van Italiaanse namen voor je baby?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50