De meest bijzondere mama-tattoo's van onze lezeressen

De meest bijzondere mama-tattoo
 • in Moeder
 • 2
 • 51669
 • 08/07/2020

Vorige week plaatsten we een foto van een prachtige tattoo die een moeder voor haar overleden kindje had geplaatst. Op onze Facebook-pagina kregen we daarop enorm veel reacties van mama's die - helaas -  eenzelfde ervaring hadden. Met bijbehorende emotionele, maar mooie tattoo.

Met toestemming van deze moeders willen wij ze vandaag aan je laten zien.

Kirsten 

Bovenstaande foto is van aanstaande mama Kirsten. Op haar 16e werd ze zwanger van haar eerste kindje, die al met 12 weken ter wereld kwam. "Op dat moment sta je er niet zo bij stil, maar toen ik ouder werd en iedereen om me heen kinderen kreeg, besefte ik steeds meer hoe heftig dat verlies was geweest. De tattoo staat in mijn nek, omdat ik er niet altijd mee geconfronteerd wil worden. Toch vind ik het een fijn idee dat dit kindje hoe dan ook altijd bij me is. Ik ben inmiddels 28 weken zwanger van mijn zoontje."

Veronique

Veronique was zwanger van haar tweede kindje, toen bij de termijnecho bleek dat het hartje gestopt was met kloppen. "Voor mijn eerste kind had ik een tattoo geplaatst, dus dat wilde ik ook voor dit kindje doen, ook al was het nog zo klein en teer. Een goede vriend van ons heeft de tattoo ontworpen en geplaatst. Het geeft me steun als ik het moeilijk heb. Inmiddels heb ik gelukkig ook al een gezonde dochter erbij, voor wie ik ook een tattoo heb laten zetten."

Linda

"Toen ik 22 weken en één dag zwanger was van mijn dochter, stonden mijn man en ik op het punt om op vakantie te gaan met mijn ouders. Mijn vliezen braken en in het ziekenhuis bleek ik al drie centimeter ontsluiting te hebben. Ik bleek helaas een te zwakke baarmoedermond te hebben. Als een kindje voor de 24 weken overlijdt, heeft het voor de wet niet bestaan. Gelukkig nam onze uitvaartverzekeraar Yarden ons heel serieus. We hebben dus een mooi afscheid voor ons kleine meisje mogen regelen. 

Twee dagen na de bevalling overleed onze herdershond plotseling. Wij hebben het gevoel dat hij haar niet alleen wilde laten en met haar mee is gegaan. Hij was tijdens mijn zwangerschap namelijk heel erg betrokken en liet me geen seconde met rust."

Charlotte

"Wij zijn ons eerste kindje verloren. Hiervoor heb ik een tattoo op mijn onderarm laten plaatsen. Gelukkig werden we nog geen drie maanden later verrast. Dat cadeautje is inmiddels alweer vijf maanden oud."

Hendrika

"Ik heb een miskraam gehad en daarvoor heb ik deze tattoo laten plaatsen. Mijn vriend heeft dezelfde, maar dan met mijn voorletter erin. Ook al was het nog zo pril, ik zal altijd moeder zijn van drie kindjes."

"An angel in the book of life wrote down my baby's birth. Than whispered as she closed the book 'too beautiful for earth'.

Anouk

"Ik heb zelf de laatste regel uit dit prachtige gedichtje op mijn pols." 

Wij waren erg onder de indruk van de prachtige tattoo's met de bijzondere verhalen van deze moeders.

Heb jij ook een tattoo ter ere van je kinderen laten plaatsen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Assiral

  De naam van onze dochter op mijn arm.

 • Barbamammie79

  Nope. Gelukkig maar...

  Ik zou een stripboek zijn geworden.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50