7 x de foto's die elke ouder van zijn kind maakt

7 x de foto

Zodra ik wist dat ik zwanger was heb ik mezelf beloofd niet zo'n moeder te worden die de hele dag alleen maar foto's van haar kind maakt. BOY was I wrong!! Elke scheet (letterlijk) wordt op de foto gezet en na 2,5 jaar is daar echt nauwelijks verandering in gekomen. Ik merk wel dat ik tegenwoordig iets minder snel van ALLES een foto maak maar ik maak er echt nog wel heel veel.

Vooral dat eerste jaar joh. Al die eerste keren moesten op de kiek en dan ook het liefst vanuit elke denkbare hoek genomen. Na een jaar moederschap kreeg ik plots DE HELE DAG meldingen dat het geheugen van mijn mobiele telefoon vol zat. ERROR ERROR. Ik kon geen kiek meer schieten voor ik verschillende apps had verwijderd. Ik heb zelfs heel even getwijfeld of ik Whatsapp en de bel-app eraf zou halen om maar een leuke foto te kunnen schieten. Want wie belt er immers nog tegenwoordig??? Grapje uiteraard maar jullie herkennen de struggle vast en zeker.

Scrollend door de 25000 (NO JOKE) foto's op mijn telefoon, zag ik steeds wat mijlpalen terugkomen. Ook herken ik bij anderen vaak momenten van het maken van een foto. Dan heb ik bijvoorbeeld precies zo'n foto van mijn dochtertje met haar hele gezicht voor het eerst onder de spaghetti bijvoorbeeld. Die staan overigens allemaal 'veilig' op mijn mobiel en een harde schijf want het delen van foto's online is weer een heel ander verhaal...Daar een andere keer meer over.

Een lijstje herkenbare momenten van foto's die elke ouder maakt:

1. De 'wat de fok doe je me aan'-foto

De aller eerste foto die je van je kindje maakt is een kwetsbare. Ik kan nog goed herinneren dat mijn baby eruit zag als een oud mannetje, gerimpeld, roze maar ook met een blik in haar ogen alsof we haar ik-weet-niet-wat hadden aangedaan. Woest uit de baarmoeder gerukt de grote, kwetsbare wereld in. Zo'n bevalling is ook niets niks en ik heb echt het idee dat ik dat de eerste 24 uur echt aan haar gezien heb. Klein roze poppetje. Voor altijd bewaren die foto!

2. Voor het eerst in de armen van papa of mama

Geboren, HOERA! Meestal wordt een kleintje, als dat kan uiteraard, bij moeder op de borst gelegd maar snel daarna mag het ook in de armen van papa of mede-mama. Ik weet nog als de dag van gister dat ik ongelooflijk uitkeek naar het moment dat mijn vriend onze dochter voor het eerst in zijn armen had. Ik heb er wel 1600 foto's van genomen geloof ik en ik kan nu weer in tranen uitbarsten als ik aan dat moment terugdenk.

 3. De zo-scheel-als-een-otter-foto

Vrijwel alle baby's zijn zo scheel als wat als ze geboren worden. Dat trekt nog bij en na de eerste keer kei hard schrikken en huilen om het feit dat je een scheel kind op de wereld hebt gezet, google en ondervinden dat dat dus vanzelf overgaat, maak je er een foto van. Voor het archief en zodat je later als hij of zij groot is nog kunt laten zien HOE SCHEEL 'ie eigenlijk was!

4. De POO-NAMI-foto

Je hoeft hem met niemand te delen maar een foto maken van een van de eerste keren tot je nek onder de poep is wel gewoon leuk voor in het album. Het zal niet meteen de aller eerste keer zijn geweest maar die keer dat je toevallig je telefoon bij de hand hebt wanneer er overal poep zit gaat er zeker zijn. Of zijn geweest. Hier in ieder geval wel. Ook de eerste keer spuitluier tegen de (NIEUWE) gordijnen is vastgelegd op de gevoelige plaat.

5. Het trotse hoofd

Deze foto's gaan eigenlijk de komende jaren blijven komen. Het trotse hoofd als je kindje zich voor het eerst optrekt, ontrolt, gaat staan, stapjes zet of een enorme drol produceert in een potje. Ernaast geeft meestal trouwens ook een mega blij hoofd. Te gek om dit te blijven vastleggen. Ik vind het in ieder geval heerlijk om elke keer dat triomfantelijke gezicht weer te zien als iets goed gaat.

6. De totale ravage

Toetentdoeken overal, spaghetti op de vloer, speelgoed tot aan het plafond, bekers drinken over tafel, een overstroomde badkamer, muurtekeningen met watervaste stift. Allemaal vreselijk en echt even balen maar uiteindelijk ook weer hilarisch en een fotomoment waard. Toen mijn dochtertje eenmaal kon kruipen, vond ik haar overal en nergens tussen de luiers of toetentdoeken. Wc-rollen afrollen was ook een hele leuke bezigheid. 

7. De eerste selfie

Als je kindje eenmaal oud genoeg is om zelf mobiele apparaten te bedienen, ga je hoogstwaarschijnlijk de leukste foto's tegenkomen. Mijn iPad-mini wordt tegenwoordig af en toe gebruikt door mijn dochtertje. Spelletjes spelen, filmpjes kijken ze mag het van mij af en toe doen. Maar die vingervlugge handjes zijn zo in allerlei andere apps te vinden en al heel snel had ze door hoe foto's worden gemaakt met het ding. De iPad zit gelinkt aan mijn telefoon dus laatst vond ik een stuk of 500 selfies van mevrouw OP MIJN TELEFOON terug toen ik de filmrol opende. Allemaal vanuit een heel onfortuinlijke hoek genomen inclusief onderkin. Ik heb me rot gelachen.

Van welke momenten heb jij foto's in je filmrol? Deel ze op Instagram met de hashtag #babybytesmijlpalen en wie weet wordt jouw foto uitgelicht op ons Instagram-kanaal

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50