De eerste keer naar school

De eerste keer naar school
  • in Lifestyle
  • 0
  • 1351
  • 12/10/2019

Je hebt van die momenten in het leven van je kinderen die heel bijzonder zijn. De eerste keer naar school is er zeker één van. Want dan besef je ineens; Wat is mijn zoon al groot, maar eigenlijk toch nog zo klein.

Het afscheid van het kinderdagverblijf was voor ons heel emotioneel. Een afsluiting van een tijdperk. Maar zoonlief vond dat eigenlijk wel fijn. Hij keek vooral uit naar het trakteren op zijn laatste dag. Nu wil hij het kinderdagverblijf ook niet meer zien. Hij houdt letterlijk zijn ogen dicht als we zijn zusje brengen. 

Omdat hij in de schoolvakantie jarig was, startte hij met hele dagen bij de BSO en nog niet op school. Wel fijn dat hij daar dan al kon wennen, voordat hij na school opgehaald zou worden, maar het is wel lastig uit te leggen aan een vier jarige. Als je vier bent ga je toch naar school? En dat de school vakantie heeft is ook moeilijk te geloven want we waren toch al op vakantie geweest? 

Toen hadden we de vakantie BSO gehad en konden we weer een nieuwe fase uitleggen en eraan wennen om een bepaalde tijd zoonlief weg te brengen. Het is best een overgang van 2 a 3 dagen kinderdagverblijf, naar 5 dagen school. De eerste dag was dan ook erg spannend. Hoe goed we hem er ook op voorbereid hadden, hij moest het toch echt zelf gaan ervaren. En hoe naar is het dan om je allerliefste huilend achter te moeten laten bij een klas vol vreemden, met een juf die hij nog maar één keer had gezien. Wederom vol spanning stond ik dan ook veel te vroeg bij de school te wachten om hem weer op te halen. Hij wachtte braaf tot de juf zei dat hij mocht gaan en rende enthousiast naar me toe. Hij had al een vriendje gemaakt, maar wist zijn naam niet. Dat is natuurlijk ook alleen maar voor volwassenen belangrijk. En de juf was heel lief, vertelde hij. Ik kon wel janken van blijdschap toen hij op de fiets terug zei; 'School is super leuk.' En het duurde gelukkig niet lang voor hij ook zonder een traantje in de ochtend afscheid van papa of mama kon nemen en huppelend de klas in liep. Weer een nieuwe fase opgestart. Gelukkig hebben we nog een kindje om deze hele ontwikkeling nog een keer mee door te maken....

Hoe verliep de eerste schooldag van jouw kindje?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50