De 17 fases van op stap gaan met een peuter

De 17 fases van op stap gaan met een peuter

Het voordeel van met een peuter op pad gaan ten opzichte van een baby? Met een baby moet je zoveel voorbereiden en meenemen dat de zin om überhaupt weg te gaan alweer vrij snel verdwijnt. Daarom kon ik ook niet wachten tot mijn baby een peuter werd en het allemaal wat makkelijk zou gaan. Boy, was I wrong…

Want op stap gaan met een peuter verloopt ook allesbehalve smooth. Sterker nog, deze 17 fasen zijn voor jou vast ook héél herkenbaar...

Fase 1: Beslissen

We hebben het huis de hele week niet verlaten, dus we hebben allemaal zin om even eropuit te gaan. Laten we naar de dierentuin / het park / het zwembad /  gaan!

Fase 2: Opwinding

Yeah, we hebben er zin in! Ik kan niet wachten om weg te gaan en iets leuks met z’n allen te gaan doen. Misschien kan ik die lekkere sandwiches maken voor onderweg die ik op Pinterest zag!

Lees ook:
13 super grappige cartoons die het leven met een peuter laten zien

Fase 3: Voorbereiding

Je bereidt zorgvuldig maaltijden en snacks voor om mee te nemen. Je weet hoe belangrijk het is om goed voorbereid voor de dag te komen, zelfs als je alleen even naar de supermarkt gaat met je peuter. Je snijdt al het eten in hapklare stukken en probeert een evenwichtig en gezonde maaltijd te maken. Uit verwaarlozing vergeet je iets voor jezelf te maken.

Fase 4: Persoonlijke voorbereiding

Nu is het tijd dat je kind zichzelf aankleedt voor de activiteit. Hoewel hij weet hoe hij zich aan moet kleden, zit-ie twintig minuten later nog steeds verontwaardigd naar z’n broek te kijken omdat-ie ‘m niet aankrijgt. Vervolgens doe je zelf maar een broek om je schreeuwende peuter. Nadat hij gekalmeerd is, gebruik je je laatste minuut om zelf iets aan te doen. Make-up? Daar heb je geen tijd meer voor.

Fase 5: Overtuigen

Blijkbaar wil je peuter ineens helemaal niet meer naar de dierentuin / het zwembad / het park / etc. Gewoon, omdat het een peuter is en die wezens nogal eens van mening kunnen veranderen. Je besteedt dan ook een goede vijf minuten aan het overtuigen van hem of haar dat het echt ‘súperleuk!!’ gaat worden.

Fase 6: Jagen en verzamelen

Nu is het tijd om zorgvuldig alle snacks en items die je nodig hebt voor een dagje uit op te sporen en te verzamelen.

Fase 7: Uitputting

Wauw. Klaarmaken is vermoeiend. Je gaat voor een paar minuten zitten om je op te laden en te heroriënteren. En misschien een aantal aspecten van je leven te heroverwegen. Nu je toch bezig bent.

Fase 8: Vergeten

Nu ben je klaar om te gaan! Je kind zit veilig in de auto en jullie zijn weg! Je krijgt een paar minuten de tijd om erachter te komen dat je iets wezenlijks bent vergeten van huis en dus weer terug naar huis moet. Je vloekt een paar keer zachtjes en je peuter hoort dit helaas toch en begint je scheldwoorden te herhalen vanaf de achterbank.

Fase 9: Heroverweging

Als je terug naar huis rijdt begin je het uitje te heroverwegen. Misschien moeten jullie vandaag maar gewoon heel de dag thuisblijven? Wellicht kunnen jullie voor de 85e keer Frozen kijken met het gezin?

Fase 10: Vastberaden

"Nee. We gaan dit doen. Ik heb alles al ingepakt, let’s go."

Fase 11: De weg ernaartoe

Je bent op weg naar je bestemming, deze keer echt. Je peuter op de achterbank eist dat je het ‘Frozen-lied’ nog een keer afspeelt. “Nog één keer mama!” (En nog een keer en nog een keer.) Hij of zij eist ook direct een snack, aangezien het jaren duurde voordat jullie weg waren dus inmiddels is het weer voedertijd.

Fase 12: Hoofdpijn

Je hoofd bonst van al die peutermuziek in de auto en het gezang van je peuter. Bij aankomst op de bestemming neem je een paar aspirientjes. Dit gaat zó leuk worden… toch?

Fase 13: Het event

Tijdens het uitje loopt je peuter minimaal 28 keer van je weg en weigert hij om verder te lopen bij tenminste 12 attracties. Er zijn 13 discussies over het feit dat hij ‘moet luisteren naar wat mama zegt’ en als het tijd is om te eten weigert hij al jouw zorgvuldig gemaakte Pinterest-sandwiches.

Fase 14: Déjà-vu

O ja. Nu herinner ik me weer hoe stom ons vorige uitje was. Waarom vergeet ik dat altijd?

Fase 15: De buitenproportionele woedeaanval

Het is tijd om te gaan en je peuter krijg een woedeaanval van epische proporties. Je wordt in verlegenheid gebracht, maar je probeert streng en consequent te zijn. In het geval dat je peuter gewoon uitgeput is en niet tot bedaren gebracht kan worden, mag je gebruik maken van zorgvuldig verpakt afleidingsmateriaal.

Fase 16: De biecht

"Ik verlaat nooit meer het huis. Naar 18 opeenvolgende afleveringen van Dora kijken vanuit het comfort van onze eigen huiskamer is veel aangenamer dan dit en ik kan die kleine kale dwerg niet uitstaan!"

Fase 17: Acceptatie

Dit is mijn leven. Over 10 jaar ben ik weer in staat om het huis te verlaten… toch?

Bron: Babble

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50