De 11 meest populaire Franse meisjesnamen

De 11 meest populaire Franse meisjesnamen

Een naam verzinnen is geen makkelijke klus, daarom kijken mensen vaak naar een thema. Als het eerste kind bijvoorbeeld een Franse naam heeft, wordt er voor het tweede kind ook in die hoek gezocht. Dit zijn de meest populaire Franse meisjesnamen in Nederland. 

1. Sophie

Deze Franse meisjesnaam is het meest populair, hij is in Nederland maar liefst 9486 keer gegeven. In Schotland wordt de naam nog vaker gegeven dan hier. De betekenis van Sophie is ‘levenswijsheid’. 

2. Fleur

Ook een erg populaire naam is Fleur. In Nederland heten 6699 meisjes Fleur. Deze van oorsprong Franse naam, die het ook erg goed doet in Vlaanderen, betekent ‘bloeiend, florerend’. 

3. Nina

In Nederland heten 4782 meisjes Nina. Nina is een Franse naam voor meisjes, de betekenis is ‘meisje, dapper’. De naam Nina wordt het vaakst gegeven in Vlaanderen, hij staat hier op nummer 17 van de top meisjesnamen. 

4. Esmee

De naam Esmee betekent ‘een helder groene edelsteen’. In Nederland heten 3990 meisjes Esmee. 

5. Milou

Deze Franse meisjesnaam betekent ‘zacht, vriendelijk’. De naam wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes, maar liefst 3708 keer. 

Bekijk hier alle Franse babynamen...

6. Elise

Ook Elise staat in het rijtje populaire Franse meisjesnamen, want in Nederland zijn er 3394 meisjes die Elise heten. De betekenis is ‘gewijd aan God’. Nog vaker dan in Nederland wordt deze naam gegeven aan Vlaamse meisjes. 

7. Charlotte

Een Franse meisjesnaam die 3340 keer voorkomt in Nederland is Charlotte. De naam betekent ‘dapper, sterk, vrij’. 

8. Julie

Julie (2859 keer) is een Franse naam voor meisjes, de betekenis is ‘de jongeling, gewijd aan Jupiter’. In Vlaanderen staat de naam Julie op nummer 5. 

9. Rosalie

Rosalie betekent ‘beeldschoon, roos’. De naam wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisje, maar liefst 2780 keer. 

10. Demi

Deze Franse naam is geschikt voor jongens en meisjes. In Nederland zijn er 2779 kinderen die Demi heten. In de meeste landen is Demi een meisjesnaam, maar in Nederland is 1 op de 57 Demi’s een jongen. De betekenis is ‘zon van de Godin van de oogst’. 

11. Lauren

Lauren (2691 keer) is een Franse naam voor meisjes, de betekenis is ‘laurierblad, bescherming’. De naam Lauren wordt het vaakst gegeven aan Schotse meisjes. 

Wat vind jij van Franse meisjesnamen? Zit jouw babynaam er tussen?

Tags: Babynamen,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50