De 10 mooiste ‘future proof’ babynamen

De 10 mooiste ‘future proof’ babynamen

Ben je gek op science fiction of heb je wel wat met hypermoderne technologie of ben je geobsedeerd over wat de toekomst je zal brengen? Dít zijn de 10 mooiste 'future proof’ babynamen! Welke kies jij?

Er zijn heel wat termen van hypermoderne gadgets die ook leuk zijn voor een 'future proof’ babynaam. Maar ook Hollywood draagt bij aan de prachtigste namen in diverse science fiction films. Dus wat dacht je van bijvoorbeeld:

1. Alpha

Het is niet alleen de eerste letter van het Griekse alfabet, Alpha wordt ook vaak gebruikt in de technologie om bijvoorbeeld de eerste versie van nieuwe software te duiden. Het is een uniseksnaam in Nederland en heeft ook als betekenis ‘eerstgeborene'.

2. Aran

Samus Aran is de heldin van de Nintendo Metroid games. Ze is een premiejager die is ingehuurd om de Space Pirates bende te verslaan. Aran heeft als betekenis: berg van kracht.

3. Electra

Electra is een Griekse meisjesnaam met de betekenis helder, stralend, schijnend betekent en heel goed past in deze moderne tijd van elektriciteit.

4. Han

Wie kent hem niet: de stoere held Han Solo, gespeeld door acteur Harrison Ford in de science fiction-reeks Star Wars. Han is een Duitse uniseksnaam die 'God is verzoenend’ betekent.

5. Leia

En om nog maar even in Star Wars-sfeer te blijven: ook Leia is natuurlijk een bekende uit deze science fiction-reeks. Leia is een Engelse meisjesnaam en heeft ‘ingetogen’ als betekenis.

6. Neo

Neo was het hoofdpersonage in de filmreeks The Matrix. Keanu Reeves was de acteur die in de huid kroop van deze futuristische held. Neo heeft als betekenis ‘nieuw'.

7. Orion

Orion komt uit de Griekse mythologie en was een uitmuntende jager. De Griekse naam heeft als betekenis ‘zoon van vuur’. Onlangs heeft de NASA een nieuw ruimtevoertuig de naam Orion gegeven.

8. Phoenix

In de Griekse mythologie is Phoenix een vogel die uit de as herrijst en opnieuw tot leven komt. Toch mooi telkens een nieuw leven krijgen. Hoe future proof is dat! Phoenix heeft als betekenis 'diep rood'.

9. Ceres

Ceres is een dwergplaneet die tussen Mars en Venus ligt. Het is een Latijnse uniseksnaam dat mythische god van de oogst betekent.

10. Blade

Blade was de badass hero die in de jaren 90 werd gespeeld door acteur Wesley Snipes in de gelijknamige films. Blade was gedeeltelijk mens en gedeeltelijk onsterflijk en wilde de wereld van de vampieren vernietigen. Dus hoe stoer is deze Engelse jongensnaam die als betekenis 'roemrijk’ heeft.

Welke van bovenstaande namen vind jij mooi?

Lees ook:

Zo mooi: babynamen uit de atmosfeer
Dit zijn de mooiste babynamen die met de herfst te maken hebben

Bron: ScaryMommy.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • martinka

    Aran vind ik heel mooi. Ceres vind ik bijzonder, maar zeer zeker niet lelijk. Leia vind ik wel heel erg een SF-naam, maar wel erg origineel en grappig!

  • Shrimp

    Nou.. als ik moet kiezen dan Leia en dan Leah zoals de Bijbelse naam. De rest … serious 🧐? Phoenix vind ik nog wel leuk voor een paard

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50