Dappere moeder post foto van haar postnatale depressie

Dappere moeder post foto van haar postnatale depressie
  • in Moeder
  • 3
  • 6936
  • 01/03/2018

Rondom een postnatale depressie hangt vaak nog een taboesfeer. Tori Block probeert dat taboe te doorbreken. Zij plaatste op Instagram een foto van haarzelf terwijl ze midden in een postnatale depressie zat.

Eigenlijk wilde ze de foto van haar account halen, maar deed dat toch niet om zo een postnatale depressie uit de taboesfeer te kunnen halen. “Dit ben ik, op het dieptepunt van mijn postnatale depressie. Als ik deze foto terug zie, kan ik me de pijn die ik op dat moment voelde nog heel goed herinneren.”

Lees ook:
Een vriendin met een postnatale depressie? Ga het gesprek aan

'Zo ziet een postnatale depressie eruit'

“Zo ziet een postnatale depressie eruit, althans hoe het er voor mij uit zag. Ik wilde niet uit het leven stappen, maar dat leek de enige mogelijkheid om van de pijn te worden bevrijd. Ik heb er niet om gevraagd, het was niet welkom. Maar ineens was het er, en ik heb het verslagen voordat het mij helemaal te pakken had en misschien wel erger, ervoor had gezorgd dat ik uit het leven was gestapt.”

Stille moordenaar

Volgens Tori moeten we over deze stille moordenaar praten. “Een postnatale depressie doet niet aan discriminatie. Het kan iedereen overkomen. Door er open en eerlijk over te zijn, kan het misschien worden voorkomen of ervoor zorgen dat het niet zo heftig wordt.”

Heb jij een postnatale depressie gehad? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wat was het absolute dieptepunt voor jou? Mail je verhaal in maximaal 400 woorden naar chantal@babybytes.nl o.v.v. postnatale depressie.

Bron: HuffingtonPost.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50