Column: 'Lieve echtgenoot, sorry voor de seks...'

Column:
 • in Moeder
 • 4
 • 19294
 • 04/01/2022

Voor de meeste jonge ouders verandert er iets in het seksleven na de komst van de kleintjes. Deze moeder wilde in ieder geval - op een heerlijk herkenbare en humoristische - wijze haar excuses aanbieden aan haar man.

Lieve echtgenoot,

Toen je me voor het eerst ontmoette, was ik een tijger. Ik was, zoals ze dat wel eens zeggen: ‘a lady in the street and a freak in the bed’. Ik was op dat gebied toch wel waar je altijd van had gedroomd.

Dure lingerie

We kunnen toch wel spreken van een gouden tijd. Niet alleen was ik, gezien mijn leeftijd, op mijn seksuele piek, ik was ook bevriend geraakt met een professionele burlesque-danseres. Zij overtuigde me ervan dat ik mijn oma-ondergoed weg moest gooien en luxe lingerie moest gaan dragen. Toen wij elkaar dan ook voor het eerst naakt zagen, pasten mijn BH en slip niet alleen bij elkaar, het setje kostte bij elkaar meer dan mijn telefoonrekening.

Je dacht op dat moment vast dat ik altijd jarretels zou dragen. Helaas hebben die een weg richting de vuilniszak gevonden toen ik zo’n beetje met bekkeninstabiliteit te maken krijg tijdens de zwangerschap van onze eerste. Ik moest tenslotte ruimte maken in mijn lingerielade voor de voedingsbh’s. Dat snap je wel.

Flanellen pyjama

We stonden een tijdje droog tijdens de zwangerschap, de geboorte en de eerste periode met onze baby, maar op een gegeven moment vonden we elkaar weer terug, weet je nog? Het was niet meer zo dat je mijn kanten stringetjes van me af scheurde - ik knoopte zelf mijn flanellen pyjama open - maar we vonden de tijd en energie nog altijd. Cynici zouden kunnen zeggen dat het was omdat ik graag een tweede kindje wilde, maar ik wilde jóu ook. Echt.

Regelen en organiseren

Die tweede baby heeft uiteindelijk mijn brein geherstructureerd. In plaats van jou bespringen, maak ik nu lijstjes en houd ik een agenda bij. Voorspel en knuffelen na afloop hebben plaats gemaakt voor piekeren over gezonde recepten de dingen die ik nog moet regelen voor de school van de kinderen. Ik ben nog steeds gepassioneerd, maar nu vooral door een nacht lekker slapen.

Tegenwoordig, al het op ons seksleven aankomt, zijn we - zoals ze dat in het Engels zeggen -  two ships passing in the night. Al klinkt dat veel te romantisch. We zijn eigenlijk gewoon twee vuilnis-schepen die elkaar ‘s nachts tegenkomen.

'The look'

Eén van ons heeft áltijd één of ander smerig virus van de kinderen gekregen. Ik heb amper tijd om te douchen. Je kijkt nog steeds wel eens op zo’n speciale manier naar mij, maar nog voordat ik je met een lullig excuus kan afschepen, ben jij alweer in slaap gevallen. Dit is ons leven als ouders van twee kleine kinderen.

Wat ik wil zeggen: sorry schat, voor het gebrek aan seks. Het was ooit geweldig en ik denk echt dat die tijd wel weer terugkomt. Maar ik kan je op dit moment niet vertellen wanneer dat precies is.

Blijf gewoon naar me kijken zoals alleen jij dat kan (ik mis het echt als je dat niet doet!) en misschien - er is een kans, een kleine - als we allebei gezond en wakker zijn, kunnen we bovenop elkaar in slaap vallen.

Liefs,

Je ietwat saaie en vooral vermoeide vrouw.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Babyfox

  dit is zo leuk geschreven! :)

 • Hopeful2020

  Tja als je voor kinderen kiest weet je dat je seksleven zal veranderen. Bij ons is het ook minder dan voor de kids, maar nog steeds gepassioneerd en zeker niet gepland want dan lijkt het wel een zakelijk onderonsje haha.

 • Ashleyjessy

  De zelfspot 😅

  Ik vind toch dat je ook tijd voor elkaar moet maken. ZO belangrijk!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50