Chefkok: ‘Kinderen die slecht eten gewoon honger laten lijden’

Chefkok: ‘Kinderen die slecht eten gewoon honger laten lijden’
  • in Kinderen
  • 9
  • 6630
  • 15/03/2016

Wie er ooit De Gouden Oplossing heeft voor het kind-wil-geen-groente-probleem bieden we bij dezen een zonvakantie naar een tropisch eiland aan. Want welke ouder kent het probleem niet? En moet je nou toegeven als je kind na een uur alleen nog maar een stukje aardappel gegeten heeft? De Australische chefkok Curtis Stone heeft er een duidelijke mening over.

We schreven vanochtend al over kinderen en eten, en we gaan nog even door met dit onderwerp. Want de Australische kok heeft namelijk gezegd dat ouders van kieskeurige/slechte eters hun kinderen gewoon honger moeten laten lijden in plaats van toegeven aan wat ze willen. De kok die twee zonen van 4 en 1 jaar heeft, bood advies aan ouders van wie de kinderen weigeren om groenten te eten of vragen naar slecht voedsel. Volgens hem moeten de ouders van deze kinderen het eten dat de kinderen niet willen, in de koelkast zetten en dit opnieuw aanbieden zodra de kinderen honger krijgen.

Vistaart voor ontbijt
‘Stel dat je een vistaart maakt en de kinderen eten het niet. Ik zou het in de koelkast zetten en opnieuw aanbieden wanneer ze honger hebben’, vertelt Stone aan de Australische krant Herald Sun. ‘Wat is er mis met vis als ontbijt? Ik zou graag een vistaart eten als ontbijt. Ik denk dat het probleem is dat veel ouders zich zorgen maken over het feit dat hun kinderen honger zullen lijden, waardoor ze hun kinderen laten bepalen wat ze eten. Ik zie het probleem niet in je kind honger laten lijden een paar keer. Ze eten vanzelf wanneer ze honger hebben.’

Denk je dat Curtis Stone een punt heeft? Of zou je dit niet zo snel doen?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50