Chef-kok van 2 snijdt groente met scherp mes: zou dat van jou mogen?

Chef-kok van 2 snijdt groente met scherp mes: zou dat van jou mogen?
  • in Peuter
  • 6
  • 2482
  • 24/01/2019

Het ziet er aandoenlijk uit: een peuter die meehelpt in de keuken, maar voor sommigen was het een reden om erover te vallen. Janet Lansbury, een blogger gespecialiseerd in het ouderschap, plaatste op haar Facebook-pagina een video die ze van een moeder had gekregen. Daarop was te zien hoe haar 2-jarige zoon meehelpt in de keuken door komkommer te snijden met een scherp mes...

Je ziet de kleine chef-kok in de weer met een scherp mes om komkommer te snijden voor een salade, terwijl de moeder ondertussen andere voorbereidingen voor het diner treft. Vervolgens giet hij netjes de dressing over de gesneden groente en husselt het door elkaar. Hij doet het heel keurig, maar gezien de reacties, hielden velen hun hart vast! Zo’n kleintje in de weer met een scherp mes!

Lees ook:
Dreumes laten helpen in het huishouden? Hier dé truc!

Meehelpen in de keuken

Zelf was dat niet bij me opgekomen om dat te doen, zeker niet op die leeftijd. Mijn kinderen wilden ook graag meehelpen in de keuken, maar dan hield ik het meer bij producten toevoegen aan bijvoorbeeld een salade of roeren. Totdat ik van ze te horen kreeg dat ze in groep 1 groente hadden gesneden. Paprika, komkommer… Gelukkig zaten hun vingertjes er nog aan. In de maandelijkse ouderkrant voor ouders zag ik een foto: mijn vierjarigen druk in de weer met het snijden van groente met een toch wel scherp mesje…

Dat wilden ze thuis natuurlijk ook doen. Dus vooruit, met duidelijke instructies hoe ze alles moesten vasthouden en met mijn neus er bovenop, gingen ze aan de slag. Gelukkig ging het goed, maar spannend vond ik het wel.

Durf jij het aan om je kind op jonge leeftijd groente te laten snijden? En vanaf welke leeftijd mag dat?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50