‘Chatten met kind over seks moet strafbaar worden’

‘Chatten met kind over seks moet strafbaar worden’
  • in Kinderen
  • 0
  • 2477
  • 01/03/2016

Het chatten over seks met kinderen moet strafbaar worden. Minister van Justitie Ard van der Steur vindt dat de hele zedenwetgeving gemoderniseerd moet worden, vooral door alle nieuwe, moderne communicatiemiddelen tegenwoordig. Mensen die chatten met kinderen over seks moeten daarom vanaf nu gestraft worden.

Van der Steur legde zijn idee maandag voor aan de Tweede Kamer en wil de plannen in het najaar hebben uitgewerkt.

Digitale ontucht
Van der Steur treft deze maatregelen naar aanleiding van een onderzoek dat uitgevoerd werd door de Rijksuniversiteit Groningen, in opdracht van het Wetenschappelijke Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Uit dit onderzoek blijkt dat ‘verschillende vormen van digitale ontucht met kinderen een duidelijke plaats moeten krijgen’ in de wetgeving. 

Straffen
De minister vindt dat er straffen moeten worden uitgedeeld als een kind ‘in een belevingswereld wordt getrokken waarin hij of zij niet thuishoort.’ Het kind wordt volgens hem in zulke gevallen ‘vaak gedwongen dit contact verborgen te houden, online seksuele fantasieën te bedrijven of te verzinnen.’ En dit kan volgens Van der Steur grote gevolgen hebben. ‘Dit gedrag kan worden gezien als seksueel stalken of seksueel inkapselen van een kind, een proces dat maanden of zelfs jaren kan duren’, schrijft de minister van Justitie aan de Tweede Kamer.

Afpersing met pikant beeldmateriaal
Van der Steur wil ook ook afpersing met pikant beeldmateriaal strenger aanpakken. Het gaat dan met name om afpersing bedoeld om het slachtoffer nog meer seksuele handelingen te laten verrichten. De huidige wet biedt al wel bescherming tegen afpersing met pikant beeldmateriaal om geld en goederen los te krijgen of iemands naam te schaden, ook wel wraakporno genoemd.

Goed idee?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50