Onze favoriete cadeaus voor tweejarigen

Onze favoriete cadeaus voor tweejarigen
  • in Peuter
  • 5
  • 12059
  • 27/04/2019

Mijn zoon werd twee jaar en al weken kreeg ik van familie en vrienden de vraag wat nu een leuk cadeau voor hem zou zijn. Ik heb de afgelopen weken - als hij sliep - weinig anders gedaan dan zo ongeveer elke Nederlandse webshop afspeuren voor de allerleukste cadeau’s voor peuters. Om jullie die moeite te besparen hier uiteindelijk mijn lijstje.

Bambino Loco
Ik kan me herinneren dat ik als kleuter úren heb doorgebracht met Mini Loco. Je kent het wel: die genummerde steentjes met een puzzelstukje op de achterkant, die - als je de opdracht goed had gemaakt - een mooi patroon zou vormen. Ik vond het ontzettend leuk, en tegelijkertijd was het leerzaam. Laatst kwam ik erachter dat er ook een variant voor peuters is: Bambino Loco. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat die, plus het bijpassende boekje, al snel in mijn winkelmandje belandde.

 

Knikkerbaan
Volgens de diverse websites werd een knikkerbaan aangeraden vanaf drie jaar. Inmiddels heb ik begrepen waarom: zo’n ding in elkaar zetten is nogal een ingewikkelde klus. Bovendien is het toch wel een beetje link om een peuter alleen te laten met een knikker. Mijn tip is dan ook: een knikkerbaan kan best. Peuters vinden het fantastisch om te zien wat een knikker doet, als ze hem bovenaan de baan loslaten. Dat doen ze dan ook veelvuldig en met veel plezier. Maar blijf er wel bij. Om hem ervan te weerhouden die knikker in zijn mond te stoppen en om de knikkerbaan keer op keer samen op te bouwen, als je peuter hem neergemaaid heeft.

Zoekboek
Wat ik ook heel fijn vind, is om samen met mijn knul op de bank te kruipen om boekjes te lezen. Hij vindt dat ook heerlijk. Toen ik laatst een zogenaamd ‘zoekboek’ tegenkwam, wist ik niet hoe snel ik die op zijn verlanglijstje moest zetten. Met een zoekboek kan je peuter op zoek naar bepaalde details binnen een grotere tekening. Op peuterniveau, uiteraard. Een leuke bezigheid om samen te doen.

Regenboog
Ook een hit, zowel voor de peuter als voor je interieur: deze regenboog van Grimm. Nu vind ik het houten speelgoed van Grimm sowieso al schitterend (als het niet zo aan de prijs was, zou ik mijn hele woonkamer ermee vol zetten!), maar het is ook nog eens echt leuk voor peuters om mee te spelen. Het zal je namelijk verbazen hoe creatief de kleintjes zijn met alle felgekleurde boogjes.

Werkbank
Mijn peuter heeft zijn opa een keer zien klussen bij ons in huis en sindsdien is niets zo interessant als de waterpas en duimstok die hij van opa heeft gehad. Het was voor mijn ouders dan ook snel duidelijk: ze zouden hem een werkbank cadeau doen. Ik kan niet wáchten om zijn snoetje te zien als de werkbank - met allerlei gereedschap - in elkaar zit en hij er lekker mee kan spelen.

Keuken
In het verlengde: De keuken van Ikea is ook al lange tijd een grote hit. Het is echt te aandoenlijk om te zien dat je kind driftig in een mini-pannetje met een ongekookte aardappel aan het roeren is! Of hoe hij zelf geluidseffecten maakt als ‘ie een pluche banaan in het magnetronnetje stopt. <3

Balanceerspel
Tot slot deze balanceercactus: die is bij ons thuis ook een feest. Je begint met de houtkleurige stomp en daar kun je allerlei onderdelen van de cactus in prikken. Je moet dan wel opletten dat de cactus niet omvalt! Meteen een hele goede les in balanceren voor je peuter, dus! ​En niet geheel onbelangrijk: hij staat nog best leuk op het dressoir! 

 

Waar mijn peuter nog meer graag mee speelt? Duplo, waterspeelgoed, zijn buitenproportionele collectie ToetToet auto's, klei, stoepkrijt, een houten trein en zijn prentenboeken. Hoewel ik het niet erg zou vinden als het zomerweer nog een tijdje aan zou houden, geloof ik dat we met zijn nieuwe voorraad speelgoed de herfst en winter door kunnen. 

Heb jij nog cadeautips voor een tweejarige?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50