Broodtrommels zitten vol bacteriën: zo maak je ‘m goed schoon

Broodtrommels zitten vol bacteriën: zo maak je ‘m goed schoon

Vlak voordat je de broodtrommel van je kind wilt vullen met zijn lunch voor vandaag, kom je erachter dat je ‘m nog niet hebt afgewassen. Je spoelt ‘m snel ‘schoon’ onder de kraan en legt zijn nieuwe boterhammetjes erin. Dat kan misschien voor een keertje, maar dit kun je beter niet te vaak doen, want zo stapelen de bacteriën zich op! Met deze tips krijg je een broodtrommel wel goed schoon.

Uit onderzoek blijkt dat broodtrommels een bron van bacteriën kunnen zijn. Maar liefst 73 procent van de onderzochte broodtrommels bevatte schimmel, en 20 procent zat vol bacteriën, waardoor de kans op voedselvergiftiging groter wordt.

Lees ook:
Oh my! Ouders, check deze foto's van beschimmelde tuitbekers

Tips

Hoe kun je dat voorkomen? Door de broodtrommel van je kind goed schoon te maken! Zo krijg je dat voor elkaar:

  1. Zorg dat je elke dag de broodtrommel van je kind uit zijn tas haalt: maak er een routine van. Eenmaal thuis, meteen tas leeghalen en alle etensresten of wat hij ook maar erin heeft gestopt eruit halen.

  2. Was de trommel elke dag met zeep en water. Droog hem af met een microvezeldoek in plaats van een theedoek. Zo kun je de bacteriën beter verwijderen.

  3. De meeste broodtrommels kunnen in de afwasmachine. Check van tevoren de handleiding of dat kan.

  4. Mocht de broodtrommel nog niet helemaal fris ruiken na een afwasbeurt, laat het dan een nachtje weken in baking soda, ofwel zuiveringszout. ‘s Ochtends spoel je hem even af en de broodtrommel is weer klaar voor gebruik.

Heb jij nog goede schoonmaaktips? Wij zijn benieuwd!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50