Broertjes en zusjes leren elkaar empathisch te zijn

Broertjes en zusjes leren elkaar empathisch te zijn

Als ouder heb je natuurlijk een grote invloed in de ontwikkeling van je kind, maar vergeet de broertjes en zusjes niet. Zo leren zij elkaar al op jonge leeftijd om empathisch te zijn.

Kinderen van wie de oudere broers en zussen aardig, warm en ondersteunend zijn, zijn meer empathisch dan kinderen bij wie de oudere broers en zussen deze eigenschappen ontbreken. Dit blijkt uit internationaal onderzoek aan de universiteit van Calgary, de Laval universiteit, Tel Aviv universiteit en de universiteit van Toronto. Ook kwamen de onderzoekers erachter dat zowel oudere broers en zussen als jongere een positieve invloed hebben op elkaars empathie in verloop van tijd.

Lees ook:
Pesten tussen broers en zussen kan mentale gevolgen hebben

Alles gezinsleden belangrijk

“Onze bevinden laten zien hoe belangrijk alle gezinsleden zijn. Niet alleen de ouders en de oudere kinderen hebben invloed op de ontwikkeling van een kind”, zegt onderzoeker Sheri Madigan.

“De invloed van de jongere broertjes en zusjes komt vooral tijdens puberteit, maar ons onderzoek laat zien dat die invloed veel eerder begint dan wordt gedacht.”

Voor het onderzoek, dat werd gepubliceerd in Child Development, werden 452 broers, zussen en hun moeder bestudeerd.

Bron: HuffingtonPost.co.uk

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50