Brief van moeder aan vrouw die kleding zoon bekritiseert gaat viraal

Brief van moeder aan vrouw die kleding zoon bekritiseert gaat viraal
  • in Peuter
  • 6
  • 5072
  • 02/06/2016

Als moeder moet je vaak dealen met mensen die kritiek hebben op jouw manier van opvoeden. Zo ook moeder Haylee Bazen. Zij moest dealen met een vrouw die kritiek had op het feit dat ze haar zoon in een prinsessenjurk naar school liet gaan.

Een paar weken geleden zat Haylee samen met haar 3-jarige zoon Zackary te wachten op de bus, toen ze het samen hadden over de favoriete prinses van Zackary: Sneeuwwitje. Ze is zijn favoriet sinds Haylee vorig jaar begon met het voorlezen van het verhaal, maar eigenlijk houdt hij van alle Disney-prinsessen. Op desbetreffende dag toonde Zackary zijn liefde voor de zussen van Frozen door het dragen van een Elsa-jurk.

Plotseling onderbrak een oudere vrouw het gesprek om te vragen of Haylee haar zoon misschien strafte voor het pesten van meisjes door hem te kleden als meisje. Geschokt antwoordde de moeder hier ontkennend op. Vervolgens zei de vrouw haar dat ze zich moest schamen dat ze het toestond om haar zoon een prinsessenjurk te laten dragen.

Verbijsterd
Haylee was verbijsterd dat een wildvreemde haar advies aan haar opdrong. Na het te hebben laten bezonken, schreef ze een Facebook-post die al meer dan 200.000 keer geliked is en 30.000 keer gedeeld. Ze schrijft onder andere: ‘Zackary is mijn drie jaar oude zoon en hij kan zijn wie hij wil zijn. Vandaag was hij een Disney-prinses en ja, ik heb ‘m zo naar school laten gaan. Waarom?? Omdat hij dat wilde dragen. Maar het allerbelangrijkste: hij is geweldig!'

De moeder is verbaasd dat zoveel mensen positief gereageerd hebben op haar post, maar geeft toe dat ze niet snapt dat mensen nog steeds het gevoel hebben dat jongens alleen kunnen spelen met vrachtwagens en actiehelden, en meisjes met prinsessen en speelkeukentjes. "Ik hoop dat mensen kunnen leren om elkaar meer te accepteren; niemand zou zich moeten schamen om te dragen wat hem of haar gelukkig maakt. Als volwassenen wijzen we een geslacht toe aan kleding, hobby's of beroepen, maar kinderen hebben dat niet. Kinderen vinden leuk, wat ze leuk vinden", zegt ze tegen TODAY.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50