Borstvoedende moeders worden heel blij van dit Australische café

Borstvoedende moeders worden heel blij van dit Australische café
  • in Voeding
  • 2
  • 3542
  • 13/04/2016

Ik kan me nog zo goed herinneren hoe ongemakkelijk ik me in sommige cafés en restaurants voelde toen ik nog borstvoeding gaf, en mijn zoontje het op een schreeuwen zette om aan te kondigen dat hij voeding nodig had.

Dan moest ik routinematig mijn beha losklippen, mijn shirt omhoog trekken en mijn baby in één beweging aan de borst leggen, om zo snel mogelijk het zicht te blokkeren. Ik had echter het gevoel alsof er met een stadionlamp op mijn voorgevel werd geschenen en alsof het voltallige eetablissement z’n nek in een hernia had gedraaid om eens even goed te gluren. Was niet zo, maar zo voelde ik me altijd wel. Ook was ik, door diverse berichten in de media, weleens bang dat ik weggestuurd zou worden, met mijn vredig lunchende zoon en al. Ik haalde alles uit de kast om maar zo discreet mogelijk te zijn. Zo had ik een heel scala aan doeken bij me en droeg ik altijd een hemdje onder een shirt of jurk om de opening van mijn kleding zo klein mogelijk te kunnen maken.

Nu is bekend dat in de ene horecagelegenheid het nu eenmaal makkelijker voeden is dan in de andere. Sommige horecagelegenheden hebben afgeschermde plekjes, of er hangt een hele prettige, rustige sfeer waarin het een stuk prettiger voeden is. Er is echter één café in Australië dat het écht goed begrepen heeft.

Hoera! 
The Willows cafe in Sydney heeft namelijk een bijzonder attente actie bedacht: zij bieden iedere borstvoedende moeder een plekje om rustig bij te komen, haar kind te voeden én ondertussen van een gratis kopje thee te genieten. En het mooiste is nog dat je niet eens verplicht wordt tot een consumptie.

Een bijzonder warm welkom voor iedere borstvoedende moeder. En hopelijk krijgt haar flesvoedende vriendin ook een kopje thee aangeboden. Kunnen er in Nederland ook soortgelijke cafés opstaan, alsjeblieft?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50