Bonding: dingen die je je kindje elke avond kunt vragen

Bonding: dingen die je je kindje elke avond kunt vragen
  • in Moeder
  • 0
  • 2712
  • 29/11/2018

Het hoeft natuurlijk niet een heel diepte interview te zijn dus stel ze niet allemaal tegelijk, maar deze simpele vragen kun je je kindje aan het eind van de dag stellen om te peilen hoe zijn dag was. Een fijn momentje om jullie band te versterken.

Wat vond je leuk aan vandaag?

Een goede manier om te achterhalen wat je kindje nou echt leuk vindt om te doen.

Wat vond je vervelend aan vandaag?

En natuurlijk wil je ook weten wat je kind nou totaal niet leuk vindt.

Heb je iets geleerd vandaag?

Een goede vraag voor kinderen die al naar school gaan, maar ook als je kindje nog niet naar school gaat leert hij genoeg. Misschien leert hij zelfs wel zoveel, dat er niet eens één antwoord op de vraag is.

Wat is je grootste droom?

Iedereen heeft wel iets om van te dromen. Noem ook gelijk jouw grootste dromen op.

Wat is het lekkerste dat je vandaag hebt gegeten?

Ook erg belangrijk om te weten natuurlijk, wat je kind wel en niet lekker vindt. Misschien is hij wel helemaal niet zo gek op die boterham met pindakaas die hij altijd voorgeschoteld krijgt.

Wie was er vandaag aardig tegen je?

Weet je wie de vriendjes en vriendinnetjes van je kindje zijn en hoe ze heten? Dan kunnen jullie het daar fijn over hebben.

Wie was er niet zo aardig vandaag?

Misschien zijn er wel mensen in de omgeving van je kindje die niet aardig zijn. Denk aan pestende kinderen of een onaardige conciërge op school.

Stel jij je kindje wel eens vragen aan het eind van de dag? Zo ja, waar hebben jullie het dan over?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50