Bijzonder: Vera (96) is over-over-overgrootmoeder!

Bijzonder: Vera (96) is over-over-overgrootmoeder!

Mijn dochter was net geboren toen mijn oma werd opgenomen in het ziekenhuis. Het was nog maar de vraag of de oudste en de jongste van onze familie elkaar ooit zouden kunnen ontmoeten. Gelukkig was dat een ruime week later het geval en ik heb de ontmoeting vastgelegd in de vorm van een vier-generaties-foto. Heel erg waardevol. Maar de familie van de Canadese Vera Sommerfeld (96) doet er een schepje bovenop: zij konden laatst een ZES-generaties-foto maken!

Met de Kerst in het vooruitzicht willen we allemaal het liefst bij onze familie zijn. De komst van baby Callie in oktober had dan ook niet beter getimed kunnen worden. Met haar komst is de zesde generatie Sommerfeldvrouwen een feit. "Ongelofelijk," beschrijft over-over-overgrootmoeder Vera, "Ik kon niet wachten tot deze baby geboren zou worden, want zij is de zesde generatie! Ik heb heel lang op haar gewacht. Ik kan niet beschrijven hoe ik me voel. Het is zo speciaal, ik houd zoveel van haar!" 

Callie, de jongste van het stel, is ondertussen bijna twee maanden oud. Haar moeder Alisa is 20. Oma Amanda is 39, overgrootmoeder Grace is 59. Over-overgrootmoeder Gwen is 75 en uiteraard sluit Vera met haar respectabele leeftijd van 96 het rijtje af. 


Caroline Wagner/CBC

Met haar 39 jaar is oma Amanda natuurlijk nog erg jong. Dat vindt ze zelf ook: "Maar nu Callie er is, zou ik niets anders meer willen!" Moeder Alisa geniet van alle moederfiguren in haar leven. "Ze komen om de haverklap op visite! Zo gezellig!"

Geheim

Wat het geheim van over-over-overgrootmoeder Vera is? "Iedere dag een rum-soda!" lacht ze. En het vooruitzicht van de zesde generatie. Maar nu Callie er eenmaal is, wil ze zoveel mogelijk van haar meemaken. 

Middelste in het stel Grace noemt nog een bijzonder feit: "Het is ongelofelijk dat ik mag meemaken hoe mijn oma de geboorte van de dochter van mijn kleinkind beleeft."

Toch is zes generaties vrouwen niet het record. Dat staat namelijk op naam van de familie met zeven - nog levende! - generaties. Het feit dat alle generaties vrouwen waren, maakte het extra bijzonder. 

Bron: BBC

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50