Bevallingsverhaal van Anna (19): “Ik werd wakker en had meteen persdrang”

Bevallingsverhaal van Anna (19): “Ik werd wakker en had meteen persdrang”

Anna was 18 jaar toen ze voor het eerst onverwacht zwanger werd. Het bleek een meisje. Ondanks dat ze elke week bloed moest prikken en aan het ijzerinfuus moest, ging de zwangerschap best goed. Toen Anna 35 weken zwanger was belandde ze met oefenweeën in het ziekenhuis. 

Spannend

“De volgende dag kreeg ik meteen veel onderzoekjes en werd er gekeken hoe de baby lag en hoeveel centimeter ontsluiting ik had. ‘s Middags mocht ik naar huis dus ik had een nachtje daar moeten blijven. Spannend dat het was, want ik wist niet wat er ging gebeuren. Daarna duurden de weken erg lang en wilde haar zo graag kunnen ontmoeten! 

Vliezen gebroken

“Toen ik 39 weken was, zat ik met m’n vriend en z’n ouders zondag aan tafel en zei ik: “Ik ben het zat, ik ga vragen of ze me morgen kunnen helpen”. Dit had ik al eerder moeten zeggen, ik kreeg buikkramp maar niet pijnlijk... Uren tikten maar voorbij, tot kwart voor drie in de nacht. Toen zei mijn vriend: ‘Niet zo eigenwijs je gaat gewoon in bad’. Ik stond op en voelde wat warms lopen, ik wist dus meteen dat mijn vliezen waren gebroken”. 

Lees hier nog meer bevallingsverhalen...

Ik trek het niet meer

“Ik riep gelijk naar mijn vriend in de badkamer, dat mijn vliezen gebroken waren. Hij reageerde rustig. Ik ging de verloskundige bellen en mocht meteen naar het ziekenhuis. Daar aangekomen werd het hartje van de baby gemeten en kreeg ik een infuusje. Ik wilde graag in bad liggen, dus wij hup met die infuuspaal naar de badkamer. Ik ging in bad, maar het hielp niet ik werd misselijk en moest overgeven. Ik riep naar mijn vriend: ‘Trek aan het touwtje, ik trek het niet meer’. De verloskundige kwam kijken en ik vroeg om pijnstillers. Ze zei dat ik een ruggenprik kon krijgen, maar dat wilde ik absoluut niet. Ik vroeg of ik een pompje mocht en het mocht gelukkig. Rond 05:30 uur zat ik op 4 cm”. 

Persen

“Het pompje werd aangesloten en ik merkte gelijk dat het hielp. Ik werd duizelig en kon een beetje slapen. Ik werd wakker rond 9.00 uur en had meteen persdrang. Ze gingen meteen voelen en het ik bleek 10 centimeter ontsluiting te hebben. Om 9.00 uur mocht ik dus beginnen met persen, tussen door nog een knipje gehad. Acht keer persen en om 09:34 is onze mooie dochter geboren. Wat een mooi en fijn gevoel toen mijn dochtertje bij mij lag en ik haar papa zag huilen naast ons!”

Anna heeft haar verhaal anoniem ingezonden naar de redactie via onderstaand formulier.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden