Bevallingsverhaal: ‘Ik verloor 3 liter bloed bij mijn keizersnede’ 

Bevallingsverhaal: ‘Ik verloor 3 liter bloed bij mijn keizersnede’ 

Dat is even schrikken als de baby via een keizersnede goed en gezond ter wereld komt, maar jij wegzakt... “Ineens was er paniek in de operatiekamer. Mijn partner werd met de baby weggestuurd en werd ik ineens helemaal onder narcose gebracht.” 

“Met 37 weken braken vroeg in de ochtend mijn vliezen. Mijn oudste dochter van 3 jaar sliep nog. Ik belde mijn partner snel dat mijn vliezen waren gebroken.” 

Plat 

“Ik moest plat blijven liggen van de verloskundige, omdat de baby niet was ingedaald. Zo plat mogelijk heeft de verloskundige mij naar het ziekenhuis vervoerd. Rond 23:00 uur kwamen de weeën op gang. De hele nacht ving ik de weeën op op en uiteindelijk kreeg ik een morfine pompje. 

In de ochtend kwam een andere gynaecoloog. Ik had nog steeds 5 cm ontsluiting en de baby was nog steeds niet ingedaald. Er werd toen besloten om tot een keizersnede over te gaan.

In de operatiekamer duurde het zo lang voordat de juiste artsen er waren. Ik had zoveel pijn. Uiteindelijk kreeg ik de ruggenprik en kon het beginnen. De baby was er heel snel uit en daar was alles goed mee.” 

Paniek 

“Op een gegeven moment raakte ik een beetje in paniek. Ik voelde mij licht in mijn hoofd. Ik voelde dat ik elk moment weg kon vallen... Ineens was er paniek in de operatiekamer. Mijn partner werd met baby weggestuurd en werd ik ineens helemaal onder narcose gebracht.” 

Bloeding 

“Zes uur later kwam ik bij in de uitslaapkamer. Ik bleek een bloeding te hebben die maar niet stopte. Ik had bijna 3 liter bloed verloren! Ze hebben een ballon in de baarmoeder moeten plaatsen om de bloeding te stoppen. 

De eerste paar dagen sliep ik heel veel door de morfine. Daarbij kreeg ik hoge koorts. En als kers op de taart stopten mijn darmen met werken. Dat noem je een ileus, ook wel bekend als een darmafsluiting.” 

Emotioneel zwaar 

“Ik heb in totaal 2,5 week in het ziekenhuis gelegen. Pfff, deze bevalling of eigenlijk de complicaties van de keizersnede waren zo heftig en zwaar dat er 100% geen derde meer komt. 

Het was emotioneel zo zwaar, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn hele gezin.”

Ook jouw bevallingsverhaal delen?

Heb jij een heftige of juist een droombevalling gehad? En wil je je verhaal delen? Nou graag! Dat kan via dit formulier. Je kunt aangeven of je eventueel je verhaal anoniem wilt delen.

Lees ook:

'Mijn bevalling bezorgde de verloskundige een laatste spannende werkdag'
Rheka (35): 'Aangekomen in het ziekenhuis konden ze zijn hartje niet vinden'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50