Bevalling van Annelies (31): ‘Prachtige badbevalling volgens het boekje’

Bevalling van Annelies (31): ‘Prachtige badbevalling volgens het boekje’

Zes jaar geleden op 27 januari is onze dochter geboren in het bad, een bevalling volgens het boekje. In de ochtend om 5.45 braken mijn vliezen en twee uurtjes daarna begonnen de weeën lichtjes op gang te komen, in die twee uren heb ik nog wat in huis huishouden gedaan en de spulletjes klaargelegd voor de baby.  

Bad opzetten

“Mijn man is nog naar de paarden geweest om daar de boel te verzorgen en is daarna naar huis gekomen om het bad op te zetten. Toen was het wachten op wat komen ging, ondertussen werden de weeën ook al sterker. De verloskundige heb ik zelf nog gebeld om te melden dat de bevalling was begonnen en ze gaf mij de tip om onder de douche te gaan staan”. 

Douche

“Ik, die niet beter wist dacht dat de warme stralen op mijn rug wel fijn zouden, ben gelijk onder de douche gestapt maar na 5 minuten werden de weeën zo pijnlijk dat ik er weer uit ben gegaan”.

Opluchting

“Mijn man had ondertussen het bad gevuld en op temperatuur gebracht, de verloskundige kwam langs om de ontsluiting te meten en gaf mij groen licht om in bad te gaan. En dat voelde als een enorme opluchting, dat warme water voelde aan als een warme deken om mij heen en de scherpe kantjes van de pijn waren even weg”. 

Lees hier nog meer bevallingsverhalen...

Rugweeën

“Ik heb een aantal uren in het bad gezeten en daar de pijn van de rugweeën weg gepuft. De verloskundige kwam weer een keer langs om te controleren, de volledige ontsluiting was bijna in zicht maar volgens haar zou dit nog wel even duren en is ze ook weer weggegaan. Ze was nog geen 5 minuten weg toen ik de persweeën voelde komen en heeft mijn man haar gelijk weer gebeld, helaas kon ze zelf niet meer komen en heeft ze de andere verloskundige gebeld, deze heeft haar werk neergelegd en is gelijk onze kant op gekomen".  

Zichtbaar hoofdje

"De kraamverzorgster kwam binnen en op dat moment begon ik met persen, dat voelde als een opluchting want eindelijk ging er iets gebeuren en mijn lichaam nam het werk over. Op het moment dat het hoofdje zichtbaar werd kwam de verloskundige ook binnen en schrok toen ze het hoofdje zag, wacht even zei ze en heeft alles in een snel tempo klaar gelegd". 

Onder water opgevangen

"Met haar mouwen in het bad heeft ze onze dochter om 17.35 onder water opgevangen, een erg bijzondere ervaring! Alles verliep rustig en langzaamaan werd ze op mijn borst gelegd en lag ze nog even bij mijn om daarna de nodige handelingen uit te voeren".

Zeer prettig

"Ik heb deze badbevalling als zeer prettig ervaren, het warme water zorgde ervoor dat de scherpe kantjes van de pijn af namen en is onze dochter rustig in het water geboren werd".

Hoe heb jij een badbevalling ervaren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50