Betere concentratie baby als er thuis meerdere talen worden gesproken

Betere concentratie baby als er thuis meerdere talen worden gesproken
  • in Baby
  • 0
  • 1158
  • 07/02/2019

Spreken jullie minstens twee talen thuis? Vooral ermee door blijven gaan, want dat heeft een enorm voordeel voor je kleine.

Uit onderzoek aan de York Universiteit in Toronto dat het spreken van meerdere talen thuis ervoor kan zorgen dat je baby een betere concentratie heeft. En dat voordeel laat zich al zien vanaf de leeftijd van zes maanden en kan voor de rest van het leven van je baby gelden.

Lees ook:
De taalontwikkeling van je kind ontwikkelen

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan door te kijken naar de bewegingen van de ogen van een baby. De helft van de baby’s die aan het onderzoek meededen groeiden op in een gezin waar een taal werd gesproken, bij de andere helft van de baby’s werden twee talen gesproken.

De baby’s kregen afbeeldingen te zien terwijl ze in een wieg lagen dat voorzien was van een camera en een scherm. De bewegingen van hun ogen werd geanalysreed terwijl er op het scherm op verschillende plekken afbeeldingen werden getoond.

Het bleek dat baby’s waar thuis twee talen werden gesproken beter waren ingespeeld op waar een afbeelding op het scherm tevoorschijn zou komen. Dat deden ze beter dan baby’s waar thuis een taal werd gesproken.

Twee talen

Volgens onderzoeker Ellen Bialystok laat deze studie zien dat er al op zeer jonge leeftijd andere verbindingen worden gelegd in de hersenen die de basis vormen voor de concentratie als er twee talen thuis worden gesproken.

Spreken jullie thuis minstens twee talen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50