Ben jij tevreden met je lichaam na de bevalling?

Ben jij tevreden met je lichaam na de bevalling?
  • in Moeder
  • 11
  • 15442
  • 15/09/2018

Het komt zelden voor dat je lichaam na een bevalling er weer hetzelfde uitziet als voor de bevalling. Je kunt in gewicht zijn aangekomen, er is meer overtollig vel, je kunt last hebben van striae… Maak jij je druk over je lichaam zoals het eruitziet na de bevalling of juist niet?

Soms is het moeilijk om tevreden te zijn met je na-de-bevalling-lichaam. Zeker als je een off day hebt, je geconfronteerd wordt met beroemdheden die in tijdschriften en op social media pronken met hun lichaam dat binnen de kortste keren er weer uitziet zoals voor de bevalling. Soms zijn er van die dagen dat het je geen bal interesseert: je hebt een prachtig kind ter wereld gebracht, jullie zijn gezond en je geniet van alles eromheen.  En trouwens: hoe dichtbij de werkelijkheid is zo’n perfecte na-de-bevalling-lichaam? Heel ver toch?

Werkelijkheid

Dat is in ieder geval de mening van Meghan Boggs die via social media een offensief is begonnen voor het na-de-bevalling-lichaam zoals het er in werkelijkheid uitziet. Op Instagram zegt ze:

“Of je nu plus size bent, last hebt van overtollig los vel, onder de striae zit of littekens. Dit alles is postpartum. En het doet er allemaal toe. Alles heeft een betekenis. Omdat het een stukje van jezelf is. En jij, mama, bent het waard.” Daarbij heeft ze een video geplaatst met een krachtige boodschap waarin ze haar persoonlijke strijd met haar na-de-bevalling ter discussie stelt en met andere vrouwen praat die hun eigen verhaal hebben.

Wat is jouw verhaal?

Boggs had het gevoel dat ze als plus size vrouw alleen stond in haar strijd. Ze kwam er al snel achter dat ze niet de enige is. Ze wil graag andere vrouwen van alle soorten, maten en verschillende achtergronden stimuleren om naar voren te komen met hun verhaal.

“Zo aan het eind van de zomer bedacht ik me dat ik andere vrouwen wilden benaderen en te vragen om hun verhaal te delen. Om vrouwen met verschillende maten te vragen om achter me te staan en hun ervaringen te delen. We doen dit niet alleen. En nu, staat deze sterke vrouwen zij aan zij met mij. We delen onze verhalen. Sommige van ons voor de eerste keer en sommige voor de zoveelste keer. Onze reis betekent veel. Elk deel van onze ervaringen na een bevalling zijn normaal. Dus kom op, laten we onze na-de-bevalling-lichamen omarmen.”

Oproep

Omarm jij je na-de-bevalling-lichaam of juist niet? Voor een artikel op babybytes.nl ben ik op zoek naar jouw verhaal. Mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. lichaam.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50