Ben jij ook zo'n #assholeparent? Deze ouders wel!

Ben jij ook zo
  • in Moeder
  • 19
  • 17279
  • 18/09/2017

Ken je de hashtag #assholeparent? Die gebruiken ouders als hun kind om doodnormale redenen helemaal uit z’n dakje gaat. Soms, als mijn kinderen een dag niet lekker in hun vel zitten en overal boos van worden, scroll ik wel eens door de hashtag om te zien dat ik niet helemaal alleen ben.

Wij vroegen lezeressen via onze Facebook-pagina om hun grootste #assholeparent-moment.

Lees ook: 
Argh! Tips om de peuterpuberteit te handelen

Anneloes: “Ons dametje kreeg een driftbui toen ik haar van de trap aftilde, nadat ze zei ‘tillen’. Eenmaal beneden werd ze boos, omdat ze toch zelf van de trap had willen klimmen”

Tabitha: “Mijn meisje (net een jaar oud) lag languit op de grond van een drogisterij te stampvoeten, omdat ik het - na de zevende keer - niet zo’n goed idee vond als ze steeds opnieuw het mandje leeg haalde en alles terug legde.”

Priscilla: “Mijn zoon werd hysterisch omdat ik zijn brood in stukjes sneed - terwijl hij die dubbel geklapt wilde - omdat mama hem uit bed moest halen en niet papa, omdat hij op het groene knopje van de pin wilde drukken.... Moet ik nog even doorgaan?”

Esther: “Ons mannetje van 15 maanden wordt boos en gaat trappelen en op de grond liggen als hij niet op de bank mag rond rennen. Of in de gang mag spelen. Of geen slakken mag eten… Of zand…”

Laila: “In de bouwmarkt mocht mijn zoontje niet alle (maar dan ook echt alle..!) behangrollen uit het rek trekken en door de hal verspreiden. Toen hij ze van mij allemaal weer netjes moest opruimen brak de hel los.”  

Alicia: “De laatste keer was bij mijn schoonmoeder op de fiets. Mijn dochter (bijna 3) wilde naar de bibliotheek, maar die was dicht omdat het zondag was. Ze heeft de hele weg naar huis ‘nee’ geschreeuwd, met haar handen over elkaar heen gevouwen, boos kijkend in het fietsstoeltje gezeten. Haha!”

Mandy: “Als ik het mini-winkelwagentje bijstuur wanneer dochterlief bijna iemand z'n hielen raakt in de supermarkt, gaat ze stampen, gillen, schreeuwen, huilen, liggen op de grond, enzovoorts. Midden in de winkel...”

Brigitte: “Net na het eten: mijn zoon van 15 maanden wilde bij mij zitten en lekker knuffelen. Maar met knuffelen wil hij graag bijten. Na twee keer ‘nee’ en ‘auw’ gezegd te hebben zette ik hem op de grond en begon hij als een echte divo dramatisch te huilen! Wat een rot moeder ben ik hè, hij mag mij niet eens bijten!”

Sabine: “Gisteren nog! We gingen een ijsje halen. Ze (3 jaar) zag dat mama's bakje groter was dan haar bakje. Drama! Ze schreeuwde de hele boel bij elkaar! Nadat ze een paar hapjes van mijn ijsje mocht was het weer goed.”

Ank: “Toen ik zei dat ze geen chocolade kreeg als ontbijt…”

Eline: “Mijn schatje wordt helemaal gek als ze haar eigen speelgoed op moet ruimen. Ik heb er wel eens anderhalf uur naast gezeten, terwijl zij al huilend af en toe een blokje in de bak gooide. Mama helpen in het huishouden is leuk, maar je eigen troep opruimen...”

Wendela: “Mijn jongste van twee jaar wilde de laatste tien meter naar huis niet lopen. Al rollend over de straat liet ze horen hoe ver haar decibel kon rijken. Ze schuimbekte nog net niet. De exorcist was er niks bij! Werkelijk niks hielp, behalve rustig blijven en volhouden. Ze heeft het een uur volgehouden. Daarna liep ze toch echt zelf naar huis.”

Wat kunnen kinderen toch uit hun plaat gaan om niks! Heerlijk om te zien dat andere ouders hier ook last van hebben ;-)

Wil je meer reacties lezen? Check dan ons oproepje op Facebook. Ook op Instagram kun je veel (Engelstalige) #assholeparent-momenten lezen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (19) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50