Ben jij held genoeg om te kiezen tussen angst en liefde?

Ben jij held genoeg om te kiezen tussen angst en liefde?
  • in Kinderen
  • 0
  • 1435
  • 06/05/2019

“Hier kom ik!!” Mijn zoontje racet als Superman door de kamer terwijl mijn dochter haar magische krachten op hem botviert: “Water! Vuurrrr!” roept ze. Helden komen in allerlei soorten en maten voor. Mijn twee kleine helden zijn voor mij helden omdat ze zo heerlijk zichzelf zijn en omdat ze natuurlijk mijn hart hebben.

Deze week mocht ik getuige zijn van twee andere helden: een meisje dat doodsangsten uitstond omdat ze naar het ziekenhuis moest, maar het tóch deed, en haar lieve vader die op zijn sterfbed haar met zijn laatste adem wist te motiveren om toch te gaan.

Ik stond er vol ontzag bij: wat kunnen mensen sterk zijn.

Lees ook de vorige blog van Rosanne:
Scheiden met kinderen Hoe dan?!

Ouders

Mijn persoonlijke helden zijn mijn ouders. Mijn vader; de stille kracht, en mijn moeder; de opgewekte kunstenares met het gouden hart. Beiden hebben ze mij, maar met mij heel veel anderen, al door een hoop narigheid heen gesleept.

Ik heb het ongelofelijke geluk dat mijn helden zo dichtbij me staan. Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef wat een groot voorrecht het is dat het nest waar ik uit kom zo warm en liefdevol is, en dat dat ook zó anders kan zijn.

Wat als je ouders hebt die, getekend door hun eigen leven, jou geen warm nest hebben kunnen bieden? Wat als jij thuis de held moest zijn?

Ik geloof oprecht dat we allemaal helden kunnen zijn, maar ook dat het voor de een makkelijker is (doordat je bijvoorbeeld altijd liefde en mooie voorbeelden in je leven hebt gehad) dan voor de ander.

Kiezen

Uiteindelijk denk ik dat het erop neerkomt dat je bij alles in het leven kunt kiezen voor liefde, of voor angst. Hoe klein of groot het dilemma ook is. Of het nu gaat over opvoeding, geld, relaties, de keuze hoe om te gaan met je zieke collega of die lastige ex… De keuze ligt bij jou.

Dus wat wordt het… kies je voor de angst, of ben jij de held die kiest voor de liefde?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Rosanne van der Laarse is moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van 'ouder zijn'. Ze weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk 'naar behoren' gaat. Ook weet ze door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn, en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

In 2014 is ze gestart met haar praktijk De Kinder- en Opvoedcoach; waar ze coaching en training geeft aan kinderen, jongeren en ouders. Haar missie is haar bijdrage te leveren aan meer gelukkige gezinnen in dit land. Dat geluk zit vaak in de kleine dingen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50