Ben jij gelukkiger in een traditionele rolverdeling?

Ben jij gelukkiger in een traditionele rolverdeling?
  • in Relaties
  • 5
  • 3436
  • 26/06/2021

De man die het geld verdient en de vrouw die thuisblijft of parttime werkt en de zorg van de kinderen en het merendeel van het huishouden op zich neemt. Is dat het beste voor je relatie? Volgens socioloog Niels Blom wel.

Voor zijn onderzoek liet hij meer dan 10.000 stellen tussen de 24 en 65 jaar uit Nederland, Australië en Groot-Brittannië meerder malen vragenlijsten invullen over hun relatie, werk en inkomen. Ook werden ze tussen de een en vijftien jaar gevolgd.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: 'Ik werk en mijn partner zorgt voor de kinderen'

Minder tevreden over relatie

Hieruit kwam naar voren dat de stellen minder tevreden over hun relatie als in de loop der jaren de vrouw meer was gaan verdienen dan de man. Ook werd de relatie minder hecht als de man zijn baan verloor. Opvallend was dat er niets in de relatie veranderde als de vrouw werd ontslagen.

Denk jij dat het wat uitmaakt voor jouw relatie hoe de rollen zijn verdeeld?

Bron: Volkskrant.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Ik dacht altijd dat ik niet feministisch was. Blijk ik het toch te zijn (niet in de al te woke-zin van het woord dan).

    Ik heb tien jaar opleiding achter de rug, mijn man een stuk minder (zonder oordeel overigens, hij heeft een prima baan). En dan tóch is het, als hij vier dagen werkt, “goh wat goed!”. Ik werkte er vier (nu voorlopig drie) en dan is het “goh, best veel hoor!”. Sorry, waar hé, waarom?!

  • MommyMN

    Zo waar dit!

    Toen wij onze eerste kregen vroeg mijn schoonmoeder ook “hoeveel ga je werken?” Toen ik zei dat ik vier dagen ging werken en baby drie dagen naar de opvang zou gaan, zag je haar denken: wie ging die vierde dag dan doen? Ze kon er écht niet opkomen, dus ik “nou, haar vader. Jouw zoon.” Haar reactie was “oh [naam zoon], wat gooooeeeed!” Nu kan ik er wel om lachen, maar op dat moment dacht ik wel ‘serieus?! We krijgen toch samen een kind?’

  • Shrimp

    Ik vind het heerlijk zo. Ik vind het ook niet echt aantrekkelijk ofzo als mijn man minder zou verdienen.🙈Ik wil wel een “ meerdere” in mijn man hebben. Niet dat ik hem dump hoor als hij werkloos wordt ; in voor en tegenspoed 🥰. Maar hij is ook gewoon net wat slimmer en daar houd ik van .

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50